lördag 14 februari 2009

Invigning!

Hej alla go'a bloggare!
Pysselrummet är nu invigt! I veckan har rummet intagits av färger och penslar, nya förvaringsattiraljer och pysseldetaljer. Bland annat har jag målat en nyckel av trä som svärmor hängde sina halsband på. Den blev nu vit och ska pryda väggen i mitt rum.
Målade även dessa pyttesmå korgar - vita förstås! Kan nog bli fina påskdekorationer, tror jag.
I vår källare står två gamla kistor - den ene har min morfar gjort och där förvarar jag alla våra julsaker. Den andra är en gammal amerikakoffert klädd i plåt, som dotera använde till sådant som hon samlade på sig inför flytten hemifrån. Efter hennes flytt för många år sedan har jag förvarat sådant som jag inte vetat om jag ville ha eller lämna till loppis. Jag menar ..... man kan ju ångra sig om man lämnar bort saker! Detta måste tänkas igenom noga! Nåja, jag har nu tänkt i 3 år och bestämde mig för att nu ska jag nog tömma kistan. Men det var tur att jag inte hade överilat mig!
I kistan hittade jag ett set med glasgrejor som jag tror att min mormor hade på sin byrå i sovrummet. Det består av två vackra flaskor med kork, en avlång förvarings"ask" med lock och en lite rund skål också med lock. I dessa skålar förvarades smycken av olika slag. Dessa kan nog komma till användning tror jag bestämt. Själva kistan kommer hädanefter att innehålla alla resttyger som jag använder till lapptäcken och annat "lappigt".
Vet inte om det är tack vare pysselrummet - men jag känner mig så himla pysslig just nu! Hittade denna ljuvliga orkidé till min orkidésamlande vän och tog med den till henne när vi blev ditbjudna i helgen. Men eftersom den kreativa ådran flödar för fullt just nu, kunde jag ju inte bara lämna över blomman - därför blev det en liten dekoration som passade till också.
Hoppas ni också har haft en härlig helg och känner hur ljuset lyser upp vårt inre!
Kram
Ann

2 kommentarer: