söndag 15 februari 2009

Glömde ju ....

.... berätta att jag var på loppis också. Det var idrottsföreningen som hade loppis här i byn. Där kan man göra en hel del roliga fynd. Köpte en glasburk med lock, en skål av trä med jättevacker ådring på, en burk av trä med lock (som ska målas!), några gamla silverskedar och en sax - vet inte vad den egentligen ska användas till men min mormor lade den på vindruvsfat när hon serverade vindruvor, så att man själv kunde klippa sin klase - jag ska ha den som dekoration tänkte jag. Hittade två spännen från ett skärp som även de ska bli dekorationer i planteringar. Fyndade också en ordenlig taggsax att klippa tyg med. Har velat köpa en sådan innan, men som nya är de så himla dyra. Här fick jag sax och flera saker till för en tjuga! Jag bara älskar loppis!
Eftersom jag var så uppåt när jag kom hem, blev det i bara farten två nya bordsdekorationer. I en skål planerade jag blå pärlhyacinter och en lite succulent, tog några ormhasselgrenar och snodde ihop till en krans som stötta till hyacinterna. Eftersom det var Alla Hjärtans Dag lade jag på ett cementhjärta och ett halsband med ett kors. En mortel i marmor (loppisfynd givetvis!) blev kruka åt en murgröna.
Efter en härligt kreativ dag blev det som avslutning ett jordgubbsmazarinshjärta med grädde till kaffet. Detta suveränt goda recept delar Lisbeth med av på sin blogg bagarstugan. Titta in där - massor med godsaker är där!
Passa även på att titta in hos Jillsans - det är en kreativ tjej som inte ligger på latsidan. Hon pysslar och donar både i trädgården och inomhus. Eftersom jag vet att hon har en hel del projekt på gång under våren/sommaren gissar jag att ni kommer att hitta en massa roliga inlägg där. Länkarna till dessa båda hittar ni i högerspalten.
Ha det gott!
Kram
Ann

7 kommentarer:

 1. Ja visst är det härligt att gå på loppis...saxen är jag lite avis på, sånna är ju hur dyra som helst!
  Men du, var är vattenkannan du fyndade? ;o)
  Jättefina krukor du fixat och korset var ju bara för läckert!
  Vi ses i veckan,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Uhmmm... den där skålen undrar om det är min gamla?
  Barnen lånadne den och sedan såg jag inte röken av den. Snygg är den.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Så kul med nya besökare...Tack för din kommentar!

  Du verkar ju ha näsa för både fynd på loppis och att pyssla!

  Ha det så bra och kom gärna tillbaka!

  Kram Martina

  SvaraRadera
 4. Hallå grannen!
  Vilka fynd! Hihi.....kan säga att bakelserna var väldigt goda...blev bjuden av n underbar granne:) Gillar dina dekorationer du gjorde, du är snabb som en vessla, en annan har ju knappt hunnit titta genim sina fynd. Det är väl pysselrummet som gör det kan jag tänka att bara vara där ger en inspriration och lust att sätta i gång. Ha ett skönt lov!
  Kramar grannen!

  SvaraRadera
 5. Hej & vad fint du gjort med mazarinkakan. Hoppas det var lika gott som det ser ut!

  Tack för uppskattande kommentarer!

  Må gott!
  Lisbeth

  SvaraRadera