måndag 9 februari 2009

Hej svejs! Idag har pysselrummet blivit skrubbat och iordningställt (nja, det är så klart lite kvar att göra!).
Så här ljust har det blivit runt fönsterna, vilket betyder att ljuset har en chans att ta sig förbi de vitmålade brädorna och vidare in i rummet. Tidigare blev det resolut stoppat av de mörka brädorna som satt runt fönsterna. Det var inte bara väggar och tak som blev ljusare. TV-hyllan fick en omgång med en blandning av linolja, balsamterpentin och vitt färgpigment. Det blev inte så heltäckande vitt som jag hade tänkt mig, men det blev betydligt mycket ljusare och fräschare! Och det passar bättre in i rummet. Vi ska ha en extra TV här nere, det är inte alltid jag är lika sugen på att titta på fotboll som maken och då kan det vara bra att ha ett alternativ. ;o I ett av extrarummen hade vi ett gammalt köksbord som den förra ägaren lämnade kvar när vi köpte huset. På den tiden tyckte jag det var kul att måla schabloner på både väggar och möbler, så bordet är målat i ljusgrått med blommor och murgröneslingor på underredet. Själva bordsskivan är bara avlutad och lackad. Bordet passar in perfekt och kommer att bli en lagom pysselbord. Mattan fick jag av svärmor när hon flyttade från sitt hus. Jag gillar den väldigt mycket.
Behövde ju lite extra stolar ifall någon vill vara med och pyssla. Tog en vända upp på vinden och hittade dessa två stolar. (F´låt, Lydia, men jag har mycket saker sparade där uppe!) De är inte av samma sort, men det tycker jag bara är charmigt! Stolarna är också från de förra ägarna, tror att de var väldigt förtjusta i den ljusblå färgen för det var en hel del av deras möbler som hade den nyansen. Stolen till höger hade en klädd dyna, men eftersom jag har tänkt sy likadana dynor till stolarna tog jag bort fyllningen. Fyllningen bestod av tovad ull och halm - det är intressant att göra sådana här projekt och se hur man gjorde förr. Jag sparade på de nubb jag kunde få av, man vet aldrig när man kan ha nytta av sådana små prylar! Tycker att det blir läckert med de tre olikfärgade stolarna runt pysselbordet! Den ljusgröna stolen har dotera målat och dekorerat som ett projekt när hon gick i 5;an. Det har också blivit bättre ordning bland pysselattiraljerna. Istället för påsar och "lösdrift" har allt nu hamnat i burkar och askar så att man lätt kan hitta rätt bland pysslet. Farmors gamla Höganäskrus blev ett bra ställe att ställa rullar med tjusigt papper i. Det står lite saker kvar i rummet som inte ska vara där. Sonens gamla databord blir ett kanonbord till växthuset. Med en stykning av linolja/terpentin blir det ett jättebra planteringsbord. Gillar att använda denna blandning när jag ska fixa till obehandlade trämöbler - både ute och inne, med eller utan färgpigment. Efter denna dags arbete känner jag mig så nöjd, så nöjd! Och tyckte att jag var väl värd en belöning. En god kopp kaffe med tillbehör tillsammans med snygge Clooney i Oceans Eleven - ja, då är min dag gjord! Ha det så gott!
Kram Ann

9 kommentarer:

 1. Grattis och nu kan du verkligen vara nöjd.
  Har det kommit en ny Allt om Trädgård?
  Panamnpalmen bör finnas på Blomsterlandet.
  Kolla länken längst ner om det finns någon annanstans. Hör av dig om du inte hittar en så skall jag fixa en till dig.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Jag blir så avis på ditt fina pysselrum, vad härligt att greja och skapa där i det ljusa fina rummet.
  Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 3. Perfekt, nu är det klart, jag kommer i morgon kväll om du är hemma,
  så fint det blev, tror jag ska ta en tur på din vind :)
  Kram grannen!

  SvaraRadera
 4. Det blev verkligen skillnad!
  Så kul att ha ett eget krypin till alla pysselsaker man samlar på sig (är likadan, fast allt mitt står i förrådet i garaget.)
  Du får ordna en pysseldag för oss :)
  Ha en bra vecka!

  kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 5. Det blir är så himla fint där Ann, en ren dröm att pyssla i.
  Oj så förvånad jag blir över att du 'hittat' mer spännande saker på vinden; NOT! Det gör du ju varje vecka. Fast det är dig så väl unnt, vännen! :o)
  Kramis,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Men vad du står i! Jag tycker att bordet är jättegulligt och jag håller med dig om att uddastolar är charmigt!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Kan tänka mig att det blir pyssla av nu när du fått ett så fint krypin ...

  Ha en fin Alla hjärtans kväll !

  Kram Sussi O

  SvaraRadera
 8. Här kommer en all hjärtans hälsning.
  Helen

  SvaraRadera
 9. oh nääää gahhhh avis jag, ja!!!
  du ett alldeles eget pysselrum, jag svimmar, det är min dröm, guuuu vad kul ann och kul för oss med nu när du kommer att spinna loss därinne, hihi! hjärlig varmkram lotten

  SvaraRadera