söndag 1 februari 2009

En liten hobby...

jag har är att måla - helst i olja. Gick en kurs för ett par år sedan och tyckte det var en riktigt kul sysselsättning. Har nu återupptagit penslarna och packat upp färgtuberna för att hitta den kreativa ådran igen. Just nu arbetar jag på att dessa två änglatavlor ska bli färdiga, en till vår lilla loppa och en till hennes ännu mindre kompis.
När jag har läst era inlägg där ni berättar om alla fröer, inköpta / hittade, kom jag på att jag kanske också har några liggande i källaren. Har ännu inte köpt några, men vet ungefär vad jag vill ha - bara det är bra tycker jag. Hittade en hel del påsar i min frölåda (samlar gärna på mig fröer från andra trädgårdsintresserade) men de flesta var tomma filterpåsar! Varför "samlar" man på dom??? Men när jag letade i gömmorna hittade jag ett gäng ricinkapslar med innehåll från i somras. Blev jätteglad - hade glömt bort att jag faktiskt kom ihåg att plocka dem innan frosten kom i höstas. Så nu blir det sådana i trädgården i år också! Hann med en runda på loppis igår. Hittade inte det jag egentligen var intresserad av, men lite fick jag med mig hem. Bland annat denna lilla, lilla pall och en påse järnkulor. Pallen ska dekoreras med vit färg och rosor, kulorna kommer att hamna i en kruka utomhus till våren.
Bland alla porlinssaker hittade jag också den här söta vita vasen, som passar så bra som ljuslykta i köket.
Tog med kameran ut för att se om det hade hänt något där ute sedan förra söndagen. Men det blåste så väldans mycket så det blev inte så många bilder. Tog dock en bild på samma persikogren som förra veckan och visst har det hänt lite?!? Visst har knopparna blivit tjockare? Åtminstone vill jag gärna tro att det är så!
Önskar er alla en bra vecka!
Kram Ann

8 kommentarer:

 1. Men Ann, det har ju växt ut en kotte på persikoträdet! ;o)))
  Så himla fina dina änglatavlor blir, motiven växer fram mer o mer för varje gång jag får se dem, jättefint!
  Kram lydia

  SvaraRadera
 2. Ja..... dom kan nog bli stickiga att äta, eller?!?

  SvaraRadera
 3. Så underbara dina änglatavlor är!
  Du måste visa hur de ser ut när de är färdiga.
  Det var en del frön ändå, ser det ut som. Det är nästan alltid mer än vad man tror. Tänk att man kan glömma bort att man har fröer. Jag blev själv förvånad när jag kollade i mina gömmor. Hade nog glömt bort hälften.
  Det är så kul när man får fynda lite. Pallen kommer alldeles säkert att bli jättefin när den är klar. Och vasen passade ju bra som ljuslykta :)

  ♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!
  Så fina tavlorna är, den stora ser ut att snart vara klar. Du är lika änglalik som dina motiv :).
  Gillar dina loppis fynd, speciellt kulorna.....hmmmm...varför missade jag denna gången :( Jaja hoppas på fler loppis rundor och nya fynd, ska vi ses i trädgården idag?
  Kram Jillsan

  SvaraRadera
 5. Åh, så fina änglatavlor! Nu blev jag så sugen plocka fram mina oljemålningsattiraljer jag också! Gick också kurs (kurser) för några år sen. Mesta tiden sen har grejorna bara stått... Tack för inspirationen!;-)
  Fina loppisfynd! Och fröfynd!;-)

  SvaraRadera
 6. Ohh jag skulle också vija måla men se du det kan jag absolut inte. Du har lyckats riktigkt bra må jag säga.
  Tänk att måla trädgårdsmotiv!
  Ja ja nu är det som det är och jag får göra min egna tavlor på mitt vis.
  Jag har inte heller köpt några fröer men det finns gott om tid och det som jag inte hinner så finns att köpa färdigt sen.
  Det är väl skönt att veta.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 7. Vad fiint du målar,ja man ska hålla sin kreativa ådra vid liv!!Har uppdaterat mössan inlägget så du hittar mönstre till den där ! Ha en sköön tisdag! =)

  SvaraRadera