söndag 28 juni 2009

Var tar tiden vägen?!?! + Trädgårdsrunda del 1

Hej igen!

ÄNTLIGEN har jag fått lust att gå in och sätta mig vid datorn igen - har inte varit så sugen när vädret och trädgården lockat mer. Men nu är jag här igen!

Hoppas ni alla hade en underbar midsommarhelg med härliga dagar och trevligt umgänge. Vädret var ju verkligen skiftande från strålande sol till kyla och blåst. Själv tillbringade maken och jag helgen i husvagn och goda vänners lag med ett lagom väder. Givetvis kom det varma och vackra vädret precis lagom till att vi skulle packa ihop och åka hem på söndagen. Men vi ska inte klaga - vi kunde ta både den sedvanliga strandpromenaden midsommarafton och rundan bland de fina husen på midsommardagen.

I ett tidigare inlägg berättade jag om pysselgänget härliga trädgårdsrunda - och nu äntligen kommer bilderna!

Denna härliga trädgårdshelg startade jag i Lydias trädgård. De hade valt att delta i årets trädgårdsrunda för första gången och vilken succé! Jättekul och grattis till alla dina besökare, min vän! Där blev jag som vanligt bjuden på en trevlig pratrunda bland alla vacka blommor och byggnader. Eftersom jag kom direkt från jobbet hade jag dumt nog ingen kamera med mig, men titta in på hennes blogg så ser ni ljuvliga bilder från deras härliga trädgård.

Lördagens runda startade hemma på gatan där vi samlades hos grannen Jillsan, innan vi drog iväg på sällskapets första trädgårdsrunda. Och jag kan lova - det blir inte den sista!!!

Första stoppet blev stranden i Farhult, strax utanför Höganäs. Där njöt vi av en härlig frukost med nybakta bullar och gott kaffe. Och en härlig sol över alltihopa! Myyysigt!

Här syns hela gängen, fr v Linda-Marie, Anki, Jillsan, Ingela och Helle (dold). Lilla Erica var med och tränade för kommande år.

Första trädgården vi besökte var hos Gert-Åke i Viaköp. Maken och jag har besökt denna högst levande trädgård vid två tidigare trädgårdsrundor och det har varit lika spännande varje gång. Denna gång hade det blivit många nya och inspirerande saker i hans trädgård. Här kommer lite bilder därifrån.
Vackra gjutna tråd med härlig patina. Planterade med taklökar i olika modeller.
Eftersom det var Svenska Flaggans dag passade ju denna kombination bra. Speciellt tjusigt blev det i solens tidiga strålar.
Här står Linda-Marie, Helle och Anki och pratar trädgårdsprojekt. Vilken man lätt gör under en trädgårdsrunda! Denna vacka trådgårdssoffa stod i en thai-inspirerad hörna. Träet var mjukt och härligt väderslitet. Hm, jo, en sådan hade nog fått plats i vår have! Tror jag!
Denna vackra klängros växte upp mot huset. Har inget namn men tjusiga blommor var det!
Detta vattenspel hittades också i thai-hörnan.
Måste ha med en blombild också - en vanlig papaver men ack så vacker i både färg och form.
Detta är en härlig trädgård som inspirerat oss bl a till gångarna i våra rabatter. På innergården kunde vi sedan köpa lite av trädgårdens överskott.
Nästa stopp blev hos Rolf och Gunilla Bengtsson i Rögle. Där möttes vi också av en härlig trädgård total olika den vi precis lämnat. Här var det inte så mycket saker/rabatter/uppbyggda "rum". En mer avskalad trädgård som ingav en känsla av trivsel och ro. Det första man slogs av var att där var musik - lugn musik strömmade ur dolda högtalare och passade väl in i trädgårdens miljö.
Rolf är keramiker och har sin verkstad hemma i trädgården. Många av hans fina alster hängde i de stora träd, vilket gjorde det spännande att strosa runt i trädgården.
Hängande småfågelbon är läckra inslag i trädgården. De gör sig nog bäst så här i grupp.
Som sagt, hängande saker fanns det gott om i trädgården. Här leker Adam och Eva tafatt. Undrar vem som tar vem?!?
Denna Noaks Ark hade jag säker kunnat göra plats för i vår trädgård. Den är så fin i både färg och form. I bakgrunden syns deras mycket härliga växthus/uterum. En rofylld vrå i Rolf och Gunillas trädgård, inramad av höga träd och en vacker skulptural "vägg". Vackert! En härlig inramning till kvällsvinet.
Här står Ingela och beundrar Rolf och Gunillas fantastiska grillplats. Den är nästan som en lägereld. En god grillbit, en kall öl och en gitarr - jo, det hade man nog överlevt. Deras altan var också inbjudande! Stor och inbjudande flödade den i sol när vi var där och såg sååå härlig ut!
När skolan var slut för året firade vi en glad student som gick ut som färdigbakad bygganläggare. Han är nu proffs på att sätta plattor och lägga golv. Och som sådan kan det ju vara bra att ha en murslev - så det fick han! Men eftersom hans moster har pysslat med blommor i olika form under hela sitt vuxna liv, går det inte bara att lämna över en murslev utan någon dekoration - så det blev det! Här syns resultatet:

Tack för inspirationen och tipset till detta "verk", Bettan! ;0)

Detta år slår nog persikoträdet alla rekord! Går alla frukterna fram och mognar, kan vi nog räkna in flera hundra goda persikor som årets skörd. Håller tummarna hååårt!! Det är fantastiskt att se hur frukterna blir större och större för varje vecka som går. Det värsta hotet just nu är nog blåsten - blåser det för mycket ramlar lätt de tunga frukterna av trädet. Och det är synd! Får väl sätta ut en vindskydd eller nå´t! Kanske vinkla parasollet?!?

Återkommer snart igen med trädgårdsrunda del 2!

Ha det gott under tiden alla goa bloggare!

Kram

Ann

9 kommentarer:

 1. Hej! Datorn har inte lockat mig heller sista tiden så jag förstår precis! Vilka fina bildcollage du har gjort! Ha en skön dag! Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig runda ni varit på! Jag längtar så efter "rundor" & möten! Men nu i värmen orkar man inte ge sig ut på mycket!;-)Ska väl bli tillfälle så småningom.... får vi hoppas!

  SvaraRadera
 3. Heeejsan och tack för senast, det var så inspirerande som vanligt!
  Ja, ni ser verkligen ut att ha haft det härligt på er trädgårdsrunda, Rolf Bengtssons trädgård verkar onekligen intressant! :o)
  Ha det så gott i sommarhettan,
  kram lydia

  SvaraRadera
 4. Det är så roligt med trädgårdsrundor. Imorgon åker jag och några kompisar mot Hjo.//Britt

  SvaraRadera
 5. Vilka spännande trädgårdar ni besökte!
  Jag hoppas verkligen att jag kan komma iväg nästa år.
  Det var en ovanligt fin murarslev :)
  Hoppas att ert persikoträd har klarat alla regnskurar i veckan. För visst är det gott att sätta tänderna i en solvarm persika!
  Mina "fyrkanter" är uppochnervända
  avloppsbrunnar.Du vet såna som brukar finnas i gatan med ett A på.

  Ha det skönt i sommarvärmen.
  Kram Mari

  SvaraRadera
 6. Nu är man lite kluven. Man vill ut i trädgården som är det stora intresset just nu. Samtidigt kallar bloggen.
  Vilken häftig grillplats du visar. Mycket trevligare än de stora åbäkena som säljs på varuhusen.
  Ha en bra kväll
  Kram/Åsa

  SvaraRadera