måndag 1 juni 2009

Veckans höjdare #4 - sista gången!

Hej på er!
Vilken helg! Vilket väder! Man trodde ju nästan det var högsommar eller att man plötsligt förpassats till sydligare breddgrader.
Denna sista Veckans höjdare blir en, för mig, riktig höjdare.
Häromkvällen ringde vår dotter och ville att jag skulle komma hem fort för hon hade en överraskning till mig. Tryckte väl lite extra på gasen för att snabba på - och väl hemma möttes jag att ett enormt paket! Det var egentligen till mors dag, men hon kunde inte hålla sig så istället för att vänta några dagar ville hon ge mig det lite tidigare.
När jag öppnat paketet fann jag ett enormt vacker bord av plåt i en vacker shabby chic-stil. Jag blev så glad! Dotera sa att hon tänkte på mig direkt när hon såg bordet i affären.
På det köpcenter där hon jobbar finns en affär som ofta har 50% på allt och då kan man verkligen göra fynd. Bordet fick hedersplats under den nya klätterställningen och blev dekorerat med ett loppisfynd och en söt ängel som jag själv fyndat tidigare i samma affär.
Så höjdaren är både att vår goa tös tänkte på mig, och visste att jag skulle bli jätteglad för det vackra bordet, och den nya "inredningen" till trädgården. Den gröna klätterställningen kommer att kläs in med klematisen Clematis `Radar Love` - en härligt gul rikblommande sort. Tyvärr var jag tvungen att klippa ner den helt tidigt i våras eftersom dess gamla stöd rasade i en storm. Men jag hoppas den återtar sin forna villighet att både växa och blomma!
Hann med ett loppisbesök också i helgen. Säsongens sista, så nu blir det till att leta andra ställen där de har loppis under sommaren också.
För en hundring hittade jag lite härliga saker som kommer att pryda sin plats hos oss.
En lagom stor och vacker kandelaber till skåpet på altanen, en vacker spetsduk och ett lakan med fin brodyr och spets. Fyndade även några zinkkrukor som dotera fick till sin utevistelse. En vacker urna fick också följa med hem, men den får jag nog shabba till lite med vit färg. Gillar formen på den men inte den lilarosa färgen med guldstänk! Det stora klippet var nog den helt underbara lyktan som var som gjord för min nya fina bänk.
Brukar inte spana in böckerna på loppisen, mer än när jag letar efter sådana gamla tjusiga exemplar att dekorera med. Men denna gång hittade jag två pocketvarianter av Sidney Sheldon som jag ska spara till husvagnsturen i sommar.
Till sist ett litet trädgårdsinslag. Gårdagens morgonpromenad blev lite senarelagd, men eftersom jag redan var uppe och pigg tog jag kameran och vandrade ut i trädgården istället. Ljuset är ju helt fantastiskt denna tid på dygnet. Står man under vårt stora äppleträd har man denna utsikt, över hostarabatten och "barnkammaren" i bakgrunden. Vilket ljus! Solens strålar reflekterades i daggdropparna så de såg gnistrande ut.
I skuggan hittade jag denna första blomma på irisen - vet inte vad den heter men vacker är den (om någon känner igen den får ni gärna berätta vad den heter).
I år har vår ungerska syren blommat mer än vanligt - kanske har den hört att vi pratat om att kapa den en meter över marken! :)
Porslinsveronikan, Veronica gentianoides, har avlöst kattfoten i den vita rabatten och nu väntar jag bara på att ulleternellen och astillben ska bekänna färg.
Håller äpple- och persikoträden vad de lovar blir det gott om goda pajer och krämer i höst.
Till sist en bild på en av den invånare vi har fått gott om i trädgården. Gissar att det beror på att igelkottarna inte är så många som tidigare år. Även om jag inte alls tycker om dessa små krabater kan jag inte låta bli att tycka de är ganska fascinerande att studera. Husen har så snirkligt mönster i en mängd färger och utseende.
Ha det gott alla vänner, hoppas ni får en skön vecka!
Kram
Ann

10 kommentarer:

 1. Söta goa dotera som tänker på mor sin! o ett så fint bord sen då, som gjort för din mysiga trädgård!
  Otroligt fint foto på snigeln, som ett vykort, duktiga du!!!! :o)
  Kram Lydia

  SvaraRadera
 2. Oj, det var verkligen inte en dålig present!
  Hon känner sin mamma väl :)
  Snygg båge du har skaffat oxå.
  Det kommer att bli jättefint när klematisen växt upp igen.
  Fina fynd du gjorde på loppisen. Det är verkligen när man hittar saker som man vill ha.
  Var oxå iväg i helgen och fyndade lite.
  Ja, både irisar och vallmor har kommit igång. Det är så vackert! Jag har din sort oxå, men har ingen aning om vad den heter. tror att det är en gammal sort.
  Sen har jag mängder av snäckor oxå. Här är de mycket värre än sniglarna, faktiskt.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 3. Gullig dotter du har!! Och så mitt-i-prick-gåva hon funnit till dig!!
  Fina loppisfnd du själv hittat också!
  Och trädgårdsbilderna är ljuvliga!
  Hm.... Sniglar- isch... men sant- man kan inte låta bli att beundra deras utseende....
  Tänk att du också föll för nävor.... till slut!!;-)

  SvaraRadera
 4. Vilket bedårande bord !!Perfekt till dina vackra saker du fyndat! Jisses vad billiga saker! Du har tur du ! Vilken grann trädgårdsom prunkar nu !mmm ögongodis..Våran håller på att ta sej så nästa sommar bör det tagit sej ordentligt,med tanke på att jag började göra rabatt förra året o i år så...men det e så befriande o härligt att få påta o skapa! Kram på dej!=)

  SvaraRadera
 5. kära granne.
  jag öppnar datorn för första gången på tre dagar, hmmm...men vad fint ditt bord blev! Tänk att jag inte varit i din trädgård på en hel vecka, vad har hänt?
  Tänk vilken go tös du har!
  Hoppas att vi får trevlig tur i helgen, kram

  SvaraRadera
 6. Men du vilken vackert bord. Det var ingen dålig present. //Britt

  SvaraRadera
 7. Underbart bord! Jag förstår att det var veckans höjdare. Vilken dotter.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Vilket inlägg!!
  Flitiga du..
  Ditt bord ser jättefint ut. Jag vill komma till loppiar och köpa gamla bord till växtstöd.
  Ha de gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Har ny sida nu ! Kram på dej !Pixi

  SvaraRadera