söndag 14 juni 2009

Hej alla goa bloggare!
Åh så glad jag blev förra veckan ... en lapp i lådan visade att jag hade paket att hämta! WOW! Anade vad det var... och jag hade rätt! Vinsten från Marianne med bloggen Sköna och Gröna ting låg och väntade på mig. Den vackra almanackan var inslagen i ett lika vackert paket. Nu står den som en läcker dekoration i vardagsrummet. Tack, goa Marianne!
ÄNTLIGEN verkar tiden räcka till för att hinna med lite stimulerande bloggande igen! Som jag har väntat på detta! Och så mycket jag vill berätta för er .... !
Förra helgen var vårt härliga pysselgäng ute på en trädgårdsrunda här i nv Skåne. Inspirerande och kreativa trädgårdsmänniskor bjuder under några dagar, in till besök i sina haver. Eftersom det blev ett stooort antal bilder får ni läsa mer om denna tur i nästa inlägg.
Men besöket inspirerade givetvis mig till fler "storverk" i den egna trädgården. Behövde utöka en rabatt för att få plats med en Katsura, som inköptes under Alnarps-turen med Lydia och en Trollpil, vårkvistar som var välrotade när jag köpte dem (det var därför jag valde just den bunten, så klart!:))Här, precis vid ingången till trädgården i den blå rabatten, var det lagom att gräva ut och förstora. Med hjälp av en sprayflaska med färg markerade jag var gräset skulle bort.
Tack och lov behövde jag bara gräva hälften själv, innan jag fick hjälp av maken. Och det var tur - det var en hel del grästuvor som skulle bort.
Äntligen - färdiggrävt!
Lite plantor hann jag också sätta ut i kväll. Nu ska jag fylla på med växter från den blålila rabatten som just nu är överfull. Kommer snart tillbaka - har ju en härlig trädgårdsrunda att berätta om!
Ha det allra bäst!
Kram
Ann

7 kommentarer:

 1. Men jösses vad du som vanligt är duktig och grejar och donar och vilken supersöt almanacka!

  Kram lisa

  SvaraRadera
 2. ohhh vilken härligt fin almanacka! och det låter som ljuv muisk i mina örona om er trädgårdstur! vilken najsig form på din rabatt, låter så fint, den får vi följa va?

  varmkram lotten

  SvaraRadera
 3. Hej! Förstår att du blev glad för den almanackan, så otroligt fin! Självklart får du göra en likadan luffarslöjdkrona som jag, det är bara kul att kunna inspirera! Här skiner solen idag!Ha en underbar dag! Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Grattis än en gång till den fina vinsten! Kan berätta att jag ivrigt tittar efter så´n där almanacka efter jag såg den!;-)
  Härligt med NV-runda i sällskap med intresserade!
  Såklart- spraymarkera! Jag har hållt på med snören - men måste ju vara lättare med spray. Ska jag göra inför nästa "gräsminskning".... = rabattgrävning!;-)
  Ser ut att bli en härlig rabatt! Den vill jag gärna också se live så småningom!...?....;-)

  SvaraRadera
 5. Oh grattis till den fina vinsten, almanackan är bara såååå fin!
  Jaaa du, flitens lampa lyser som vanligt hos er ser jag, det ska bli så kul att komma och se er trädgård igen....tror bestämt det hänt väldigt mycket sen jag var där sist! :o)
  Vi hörs,
  kram Lydia

  SvaraRadera
 6. Grattis till vinsten. och visst blir man inspirerad av att vara på trädgårdsbesök//Britt

  SvaraRadera
 7. Grattis till almanackan! Den skulle jag gärna velat ha. Vi missade trädgårdsrundan, precis som i fjor. Annars brukar vi åka. Verkar som jag får hålla mig ajour med din blogg så jag inte missar fler roliga trädgårdshändelser och så får jag lite tips. Jag lägger dig i min lista. Kul att du vill tävla hos mig. Det är snart första dragningen
  Ha det bra
  Kram Åsa

  SvaraRadera