onsdag 8 juli 2009

Trädgårdsrundan, del 2

Hej svejs!
Det är inte klokt vad jag har svårt att få till stunder när jag sitter vid datorn och kan hålla kontakten med alla er där ute! Trodde det skulle gå som smort när jag nu har sommarlov och lediga dagar - men icke!
I mitt förra inlägg berättade jag om pysselgängets härliga trädgårdsrunda, men eftersom det var en hel del bilder kommer andra delen här.
Efter besöket i Gunilla och Rolf Bengtssons underbara trädgård i Rögle (utanför Ängelholm) gick färden vidare mot Ängelholm för ett besök i Lottie Hermanssons mycket lummiga have. DÄR var det många saker jag lätt hade kunnat koppa till vår trädgård. Så härliga rum de fått till det! Och så läckra saker de samlat på sig! Gamla zinkattiraljer, rostiga detaljer av armeringar, mm, mm. Kolla bara in bilderna!

På den inre gården porlade detta vackra vattenspel! En gammal tvättbräda ledde vattnet från en lika gammal kran ner in en inte helt ny zinkbalja - va!?! Så läckert!!!

Fler detalbilder från den hermanssonska trädgården. Massor av vackra funkior i olika storlekar vackra mot den gamla patinerade teglen på boningshuset. Kolla in hjärtat som är insvetsat i armeringsmattan! Snyggt!
Den "söta" gubben satt på en låg mur som var en av trädgårdens avdelare. Var ju tvungen att känna och klämma, tror att han var gjord av ett lecablock - kan man kanske härma! Träbryggan ledde över en liten damm.
Här står Jillsan och spanar in hur det vackra klätterstödet är tillverkat - man blir så himla inspirerad till nya stordåd i den egna haven under sådana här turer!!!
Resan gick sedan vidare till Johanna Djerf utanför Förslöv. Här var det minimalism på riktigt - men ändå med ett skönt trädgårdsrum inramat av armeringsnät och pile. Mycket snyggt! Det lilla rummet var dekorerat med Johannas fina keramikalster. Synd att inte plånboken var tjockare - de snygga kopparna ni ser hade garanterat passat i min trädgård också!
Inne i Förslöv bor och verkar Elna Bengtsson som konstnär. Hon har också en härlig trädgård som alltid är lika trevlig att besöka, man kan även hitta tjusiga loppisfynd där. Blev lite avundsjuk på hennes stoora nysrot - ståtliga blomstänglar på gång redan i början av juni! På framsidan har hon odlingsrutor där man hittar både perenner och örter av olika slag - en av rutorna hade i år omvandlats till vattenspegel. Jillsan studerar växtligheten, bla denna vackra iris. En perfekt avslutning på denna inspirerande dag blev det på Bjäredalens hem & trädgård där vi gjorde en hel del fynd. Hittade fina ägg att lägga i trådkorgen jag räddade till omvärlden från soptippen. Givetvis passade vi på att ta en fikapaus innan vi begav oss hemåt igen. I bilen hem pratade vi redan om nästa års runda och vilka vi skulle besöka då - så man kan ju lugnt säga att det var en runda som gav mersmak! Vi har också haft gjutarträff i pysselgänget - men det berättar jag om nästa gång! Ha det riktigt gott och njut av sommarens dofter och smaker! Kram Ann

13 kommentarer:

 1. Men jösses vilken härlig inspirationsrunda. Jag skulle lätt ha velat vara med!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. ohhhhhh wow vilken tripp du bjuder med oss på, och du du är ju grym på att arra bilder!!!

  ha det gött, varmkram lotten

  SvaraRadera
 3. Ihhh, det ser ju bara sååå härligt ut i alla trädgårdar ni besökt! Lotties har jag varit i och den är bara så fin.
  Betongansiktet var ju bara för läckert!
  Ha det bäst i värmen,
  Lydia

  SvaraRadera
 4. Så mycket vackra trädgårds bilder.
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Alla de trädgårdarna tillhör mina favoriter.
  Hoppas att du får njuta i din egen under sommaren.
  Själv gör jag det just nu varje dag.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Åh vad jag blir avundsjuk när jag läser om er runda! Varit sparsmakat med så´na för mig i år..... (Hör du vad synd det är om mig?!;-)...)
  Öh! Jag gläds med er!;-)
  Förstår ni blev sugna ta med idéer hem för egna konstruktioner.... som när vi var ute i fjol....?...;-) Men du- man kan väl göra sig en "variant" som bara "liknar" originalet...?.... Eller...?....;-)

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga trädgårdar.
  Jag njuter av att se alla härliga dekorationer.
  Det är så roligt att få nya tips.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 8. Härlig trädgårdsrunda och inte så långt hemifrån mig.
  Kram/Åsa

  SvaraRadera
 9. Hej Ann, vilka inspirerande bilder och vad roligt det måste vara att åka runt till sådana fantasifulla trädgårdar där allt inte är förutsägbart. Gillade hjärtat i armeringsjärnet och den gubben i muren.
  Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera