onsdag 29 juli 2009

Ett hedersuppdrag fick jag...

Hej alla goa glada!
I ledighetens sista skälvande veckor är det mycket som jag vill hinna med! Som vanligt har man en hiiimla massa planer på allt som ska hinnas med under sommaren och som vanligt är det mycket man inte hinner. Men än är det tid att fixa och pyssla och njuuuta av den ledighet som är kvar...! Så idag har jag fixat lite med cementsäckarna som stod ute i garaget - det blev ett par gjutna fågelbad av rabarberblad och lite annat smått och gott.
För några månader sedan fick jag en fråga av min kära kollega M. Vi hade tidigare fått en inbjudan till deras bröllop (vilket ju är en riktig höjdare) och nu frågade hon om jag ville göra hennes brudbukett! OM jag ville - ett riktigt hedersuppdrag!
Hämtade de beställda blommorna i fredags och i lördagsmorse var det dags att sätta ihop dem till något som skulle se tjusigt ut. M ville inte ha någon stor eller hängade bukett, utan något lagom litet och det fick gärna vara lite "busigt" i formen. Jotack! Jo, det busiga kunde jag nog fixa till men det lilla...!
Bestämde mig för att göra en lösbunden bukett (alltså inte fixera blommorna i en stomme med handtag) - vilket i sig var en utmaning eftersom jag aldrig gjort någon sådan tidigare. För att träna lite gjorde jag först de två brudnäbbsbuketterna till döttrarna och det gick bra så det var bara att fortsätta med brudbuketten också. Eftersom det blev mycket stjälkar behöll jag dem ganska långa och lindade cremefärgat sidenband runt om och satte en pärla som dekoration. Även i rosorna stack jag i en pärla. Och så här blev det!
Och så här vackra var de nygifta tu med sin ljuvliga döttrar!
NU ska jag sätta mig på altanen och ta tag i en av de böcker jag hade planerat att hinna läsa under sommaren - sen ska jag bort till grannen och hämta mer cement. Har fått lite fler idéer som ska provas!
Ha det gott alla goa bloggare!
kram
Ann

15 kommentarer:

 1. Heeejsan Ansan!
  Du är ta mig tusan helt otroligt duktig, funderar skarpt på att gifta om mig så att du kan få göra buketten. Ja med samma gubbe förstås, bara för festen och bukettens skull! ;o)
  Så himla söt M är på bilden och töserna sen då, bara så härligt.
  Kramis, Lydia

  SvaraRadera
 2. De vart jättefina ,väldigt proffsigt gjort !!! Kul att kunna bidra med nåt o detta var verkligen ett hedersuppdrag som lyckades väl!!! !kram =)

  SvaraRadera
 3. Otroligt fina buketter du har gjort. Jätteduktigt! Jag hade fått prestationsångest:-)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Men vad du är duktig! Superfina! Färgerna och formen och alltihop!!

  kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga buketter!
  Det blev fint med pärlorna.
  Det är verkligen speciellt att få fixa en brudbukett.
  Jag har faktiskt fått göra en till en arbetskamrat och så har jag gjort en bröllopsbåge till en kompis och en bröllopsbåge till en släkting.
  Men lite nervöst är det allt.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 6. Hejsan hoppsan Annsan!
  Såg ditt SMS först nu, lite sent att ringa, vi kan väl höras av imorgon? Och ja, jag funderar på det, är du sugen?
  Kram L

  SvaraRadera
 7. Hej Ann!
  Så fin brudbukett du har gjort,du är ju jätte duktig.Det känns väl bra att lyckas med med ett sådant uppdrag.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Du fixar då till det och som vanligt frågar jag
  Kan du allt?
  Super fin bukett.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Vad duktig du är! Den där buketten hade jag absolut kunnat tänka mig! Själv har jag aldrig provat att binda buketter på det där sättet, men jag kan tänka mig att det är jätteroligt! Nervöst också förstås eftersom förhoppningsvis är "once in a lifetime"!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 10. Hej, Anne!
  Ville bara titta in och önska dig en skön fredag!

  kram Lisa

  SvaraRadera
 11. Vilket uppdrag och vilken fin bukett det blev! Du är duktigt!

  /Marit

  SvaraRadera
 12. Återigen kan man konstatera att världen är bra liten!!! Höll på att trilla av stolen när jag såg bilden på brudparet. Det är ju min kusin Daniel som du varit på bröllop hos!!! :-)
  Jättefin bukett du gjort till Maria! Hoppas ni hade trevligt på bröllopet! Hörde att det kunde ske utomhus trots det svenska sommarvädret :-)
  Ha det gott. /Ingela
  PS. Snygga väskor du har virkat!

  SvaraRadera
 13. Hej! Vad duktig du är, buketterna blev verkligen jättefina! Vilket hedersuppdrag, inte illa! Ha en skön söndag! Kram Helena

  SvaraRadera
 14. Hej, Ann!
  Vad glad jag blev för kommentaren hos mig. Det var roligt att se att du är på banan!
  Jag hoppas att du har det superbra!

  Kram Lisa

  SvaraRadera