söndag 19 april 2009

Hej och go´kväll!
Hoppas ni alla har kunnat njuta av en härlig helg i vårens tecken.
I stora delar av vårt avlånga land har solen fortsatt vara generös med ljus och värme under helgen.
Hos oss har helgens ledighet använts till en hel del nyttiga saker - bl a har rabatterna runt huset fyllts på med nyttig jord. De senaste 25! åren har det pågått ett projekt här hemma som nu blivit slutfört! När vi köpte våran kåk så var alla snickerier målade i vitt, vilket vi inte var sååå förtjusta i. Bestämde oss istället för att måla dem bruna och bestämde också att vi behövde måla grunden, som var i en blå-grå-fälld-ojämn-blekt färg som iiiinteeee var snyggt till de nymålade bruna detaljerna. Så de senaste åren (jo, 25 var det!) har vi diskuterat och pratat om och ventilerad och diskuterat igen, vilken färg vi skulle ha på grunden! Inget enkelt beslut - finns ju så många att välja på! Och vi har inte tyckt lika - alltid! Men under påskhelgen tog vi åter tag i saken och nu är grunden JÄMNT MÅLAD i en (som vi tycker) snygg ljust gråbeige nyans. Ett arbete som gick som en dans - inte alls så besvärligt som vi trott!
Men som sagt, rabatterna behövde fyllas på med mer jord när målningen var avklarad och tillsammans med grannen hämtade vi ett rejält lass som skyfflades ut.
Idag har det varit cementgjutning med grannen, Jill, och en kompis, Inger. Vi plockade fram vad vi hade samlat på oss i formväg och gick igång! Man kan använda sig av många roliga formar när man gjuter, vi använde bl a gamla sandlådeformar och söta hjärtformar som en gång innehållit tops.
Här är några "installationer" som ska bli fågelbad så småningom. Alltid lika spännande att ta sakerna ur formarna när det är färdigbränt. Återkommer med fler bilder när formarna är borta.
Även denna helg har Lisbeth på Bagarstugan "bjudit" på gott kaffefika. Denna gång blev det en läcker äpplekaka med kokos som vi avnjöt under gjutningspausen. I solskenet på grannens altan - så himla mysigt!
Hann med ett loppisbesök också. Denna gång hittade jag en hel del vackert patinerade krukor att pryda trädgården med. Bl a denna härligt stora kruka med så runda former - passade perfekt ovanpå vår gamla gjutjärnsspis. Fyndade också en riktigt shabby-kruka, som jag återkommer till.

Som avslutning på helgen blev det ett glas rött till middagen - det satt som en smäck!!!
Önskar er en härlig vecka - och måtte solen fortsätta lysa över oss!
Kram
Ann

11 kommentarer:

  1. Men jösses Ann vad produktiv du har varit. Det ska bli spännande att få se resultatet av betonggjutningen. Kanske skulle man våga sig på något sånt.

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  2. Oj så flitiga ni är, ska bli så spännande att se era färdiga alster. Du, varken kakan, middagen eller vinet ser helt fel ut...
    hälsar Lydia från en break på jobbet

    SvaraRadera
  3. Du, jag tänkte på en sak...det verkar som om att man inte kan skriva kommentar på din blogg om man inte har en egen blogg, stämmer det? Det finns inte anonym att välja på...
    Kram Lydia

    SvaraRadera
  4. Å vad det ser roligt ut att gjuta! Väntar med spänning på dina fågelbad... Du är flitigt du, visst känns det bra när man äntligen gjort det där som väntat så länge! Jag har startat en trädgårdsutmaning på min blogg där jag hoppas att du vill vara med, vill gärna se mer av din kreativitet! Kram jenny

    SvaraRadera
  5. Hallå!
    Vad granna bilder du lagt ut ;)

    SvaraRadera
  6. Vad kul med gjutningen och att göra det med vänner är ju jätteroligt. Ha det bra//Britt

    SvaraRadera
  7. Fniss.. vårt hus har gått i motsatt riktning- från brunt till vitt på snickerierna! Men grått på grund har vi ju förstås gemensamt!;-)
    Härligt med betong-helg! Jojo. Man blir liksom besatt av plastburkar/-"tänk-bara-formar"- material när man börjat gjuta!;-) Ser fram emot att se resultaten av er konstnärliga stund!
    Åh! Bagarstugan har så härliga recept! Lyckliga dina betongkompisar som fick ta del av ett!;-)

    SvaraRadera
  8. Ojoj vad mycket smaskigt du har gjort i olika formar, vill se mer.
    Kramar till dig/Ingela.

    SvaraRadera
  9. Vad mycket du har hunnit med.
    Vinet måste varit pricken över i:et eller?
    ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  10. Ja, ännu en helg ute i solen. Vad kan man mer begära, kanske det där vinet då ;)
    Igår hittade jag första blomställningen på en daglilja, förvånad! Det tar ju ett bra tag till innan den blommar, men jag tyckte det var väldigt tidigt.

    SvaraRadera
  11. Jag blir så sugen på att sätta igång att gjuta när jag ser dina bilder. Du måste visa det färdiga resultatet sen.
    Inte dumt med fika och nybakat heller :)
    Din prickiga julros var inte dum alls!
    Kul att få se dina bilder från Lydia oxå.
    Det ser verkligen jättefint ut hos henne.

    Stegen blir absolut till trädgården :)

    Ha en riktigt skön helg!
    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera