tisdag 14 april 2009

Go´kväll alla vänner i bloggvärlden! Åkte hem från jobbet idag med en dånande huvudvärk! Efter en pilla och en stunds vila kändes det bättre och jag tänkte att en stund i växthuset skulle ta bort det som var kvar av molvärken. Och visst - som alltid! En stunds avkopplande påtande i jorden löste problemet. Efter en stund hade jag samlat så mycket energi så det räckte och blev över. Blev lite sugen på att baka och testade dagens recept från Bagarstugan - kanongoda lime- och kokosbullar. Testa dem, de är fantastiskt goda! Vår goda granne trollade för några veckor sedan, fram tjusiga lister som vi skulle ha till blomsterpinnar i haven. Började såga dem i helgen och hann göra det klart idag. Gjorde en test med att bränna in växtnamn, svenska och latin, och det blev faktiskt riktigt bra. Vet att det kanske låter som lite överkurs och onödigt jobb, men det blir bra och tydligt. På så sätt kan jag spara Lydias tjusigare variant till de växter jag ger bort istället. Vilken helg vi haft! Njutning ute i det fria med stärkande trädgårdsarbete har varit enorm. Tyvärr var jag inte så aktiv med kameran, glömde bort den i min iver att fixa och dona. Plåtade den senast införskaffade julrosen, som är så fint mönstrad. Den mörka har nu slagit ut sina blommor och visar upp sitt vackra inre.
Plockade hem mitt olivträd som haft sin vintervila i grannens uterum. Har inte klippt ner det som man bör (har jag läst) men det gör jag inte nu! Trädet har alldeles fullt med knoppar och det ska bli spännande att se om de kommer att slå ut. För i så fall kommer jag att vara aktiv med min lilla pensel och hjälpa naturen på traven.
Till sist ett riktigt härligt vårtecken - persikoträdets första blommor slog ut i helgen! Visserligen behövdes det hjälp av värmen från tegelväggen, men ändå! Även här kommer jag att vara flitig med penseln. För ett par år sedan blev vi bjudna på 150 ljuvliga frukter från detta träd.
Ha det gott alla glada bloggfriends där ute i det härliga vädret! Kram Ann

12 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Inte undra på att huvudvärken försvann och energin kom till dig i stället.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Jojo- växthus...och trädgård... bästa botemedel!;-)
  Bagarstugan har så läckra recept! Lockas ständigt!
  Fniss... jag sparar också Lydias pinnar.... som prydnad!;-)
  Fina julrosor- särskilt den möönstrade.
  Och Olivträd! Och Persikoträd! Jojo!!! Igen!;-)

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga pinnar...om med inbränt namn...avancerat värre! :o)
  De bullarna provsmakar jag gärna vilken dag som! ;o)
  Kram Lydia

  SvaraRadera
 4. vad skönt att huvudvärken försvann, trädgården gör underverk! Bullarna lät smaskens, får se till att baka dem själv en dag. Pinnarna blir ju så fina, måste börja såga och sandpappra så at jag kan bränna på pysselkvällen. Hoppas att det blir många frukter av ´"penslingen" ;)
  Ha en bra vecka och hoppas att huvudvärken håller sig borta.

  SvaraRadera
 5. Oh det ser så underbart ut. Pinnarna var ju jättefina, inte onödigt tycker jag.
  Hoppas du får en härlig dag kram/veronica

  SvaraRadera
 6. Så skönt att huvudvärken försvann och nu gjorde du mig sugen på bullar. Ha det bra//Britt

  SvaraRadera
 7. Förstår vad Lydia menar. Tusen konstnär är vad du är.
  Visst är det så att trädgård är en bra medecin.
  Alla tyckte jag skulle vila efter påsk men det var ju det jag hade gjort hela påsken i trädgårdn. Att bara få vara där.
  Ha den bra dag och idag skall jag kolla mitt persikoträd.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Härlig blogg du har.Fina bilder på fina växter! Tittade in för första gången från Lydias blogg. Och såg alla mysiga bilder från hennes butik. Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Men lister till blomsterpinnar?! suverän ide´med tanke på vad etiketter kostar i handlen. Köpte 30 plastetiketter för 50 kronor... det blir en heldel så är på våren. Näe jag tackar och tar emot tipset och i morgon bär det av till bygghandeln för inöp av lister!

  SvaraRadera
 10. Hejsan Annsan!
  Jo, jag är också jätteglad för krukorna från loppisen. Den stora ( som DU SJÄLV!!! bar till bilen) tycker jag mer och mer om... den växer i mitt tycke för varje gång jag tittar på den.
  Det blev en handdukshylla också...med 5 knoppar...till alla små trädgårdspadar.
  Sen köpte jag broscherna, 4 st, tänkte jag ev kan ha dem med vackert band till någon växtkreation. Blir säkert aldrig av, men tanken är god. :o)
  Detta var nog sista ggn jag på ett bra tag som jag kommer dit...kan ju inte hyra in arbetshjälp stup i kvarten! Det räcker att min käraste behöver bli butiksbiträde när det är Alnarp också! ;o)
  Kramizar, Lydia

  SvaraRadera
 11. Men oj vilken kanonbra idé!! Ska se om jag får gubben min att åka och köpa lite lister under veckan... :)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 12. Ohh visst e våren härlig! Såå vacker julrosen e! Ska nog skaffa mej en sådan lr två!Hehe!! Ha en underbar vecka! =)

  SvaraRadera