fredag 23 januari 2009

Underbara vårtecken...

Gick en runda på skolgården idag och förundrades av alla de små tecken som visar att våren är på gång. Kunde inte låta bli att hämta kameran för att kunna fortsätta njuta av allt det härliga.
Två stora syrenbuskar står vid en av ingångarna och där ser man tydligt att det börjar grönska. Se så fint knopparnas färg står mot teglet!

Det står fler syrener på andra ställen och även de visar tydliga tecken på att värmen är på gång. Vid vår egen ingång hittade jag dessa snödroppar som kämpar så tappert i singlen. De står mot en vägg som ständigt är i skugga men skyddade mot stark vind. Dessa blir intressanta att följa!

Amaryllisen jag fyndade i förra veckan har nu visat sitt rätta jag - och jag ska inte klaga!

Jag bara älskar kronbladens vackra mönster!

Jag önskar er en helg som blir avkopplande och fylld med vackra upplevelser. Kram Ann

8 kommentarer:

 1. Åh vad du gör mig glad!! Härliga vårtecken!
  Och kul med Amaryllisfyndet som nu står i blom! Vacker!
  Mina A. har ju blommat på helt "fel" tid eden här vintern- en i oktober (vit), en i början av januari (rödvit)!;-) Och nu är den senare på väg med en blomstängel till!;-) Men jag njuter dem så gärna närhelst!

  SvaraRadera
 2. Ajajaj, så vackra bilder du sprider. Tänk, även om det sådana dagar som idag känns helt overkligt, så kommer våren så småningom.
  Kvällskram, Lydia

  SvaraRadera
 3. Åh så härligt, jag hittade också lite vårtecken förra helgen. Snart kommer den ljuvliga våren.

  Trevlig helg!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. När jag läste ditt inlägge så slog det mig att vi trädgårdsmänniskor lever mycket i nuet, vi observerar vad som händer runt omkring oss i naturen. I dagens stressade samhälle skulle fler behöva leva här och nu under längre stunder.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Jag har också Red Delicious! den är helt underbar. Tyvärr så är den nästan slut nu för jag kom på att om man sprayade bara en lite fjutt i klädkammaren i hallen så luktade det helt underbart! Men den måste jag köpa igen. kanske den också står i bassortimentet nu då!;)
  oh jag håller med att vartenda vårtecken är helt underbart. Här uppe är det inte direkt så mycket än, men ljusare blir det och fåglarna sjunger lite mer.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Snödroppar!! o vad jag längtar...jag bor nord öst om helsigborg o tycker att man borde sett vårtecken men ack nej! Men LÄNGTAR:Kram Lotta!!titta gärna in o lämna avtryck på min lilla blogg.

  SvaraRadera