söndag 25 januari 2009

Ett roligt projekt!

Så här ser Tomarps Kungsgård ut på vårt lapptäcke...

och vår kyrka.

Under sommarlovet deltog jag i en grupp som tillverkade kläder och annan rekvisita till en föreställning som skulle sättas upp på Tomarps Kungsgård. Alla kläder och rekvisita skulle vara vita - och jag kan säga att vitt är inte alltid vitt! Vi sydde och sydde och roligt var det! Det tillverkades mössor, kepsar, jackor, kjolar, ett 15 meter långt släp (!), kungastövlar med silverkronor,mm, mm. Vi sydde också en fantastisk storkdräkt med plymer och storkfjädrar - storken har en stor betydelse för gården eftersom man idag föder upp storkar i naturlig miljö.
Själva föreställningen handlade om kända personer som verkat och levt på kungsgården och i bygden. Det var en hel del levnadsöden som berättades. När den spelades upp var det mot den vita borgen starkt upplyst av strålkastare. Alla föreställningarna uppfördes kvällstid så effekten var enorm! Detaljbilder från täcket. När allt var färdigsytt blev det en massa tyger över. De håller vi nu på att sy ett enormt lapptäcke av. Täcket blir 2 x 3 meter och innehåller hela föreställningen med borgen och de många figurerna. Ett jättekul sätt att återskapa de magiska kvällarna på Kungsgården.
Fjädrar är ett viktigt inslag i bilden. Vi använder oss av många knep för att få till det så som det var "på riktigt".
Fika måste vi givetvis! Igår bjöds vi på goda hembakta bullar och pepparkakor så spröda och tunna som löv. Vi har använt oss av många vackra tyger - grova och tunna, sträva och blanka. Ser fram emot när vi är färdiga med vårt "konstverk"! Förhoppningsvis kommer det att bli en väggprydnad i vårt nya bibliotek. Redan nu kan vi se att tygerna inte tar slut - vad gör vi då? Ett lapptäcke modell mindre? Man vet aldrig... Kram Ann

8 kommentarer:

 1. guuuuuu ann!
  vilken härlig föreställning det måste varit, ljuvliga saker ni sytt, jisses så härligt skapande i varm gemenskap!och tänk att du har lite vår med, ljuvligt, ryser av vällust, den kommer snart!!! varmkram lotten

  SvaraRadera
 2. Åh! Vilket trevligt "efterskotts"-projekt! Och resultatet ser ut att bli ljuvligt! Ser fram emot att se det när det är klart!
  Ha det gott!
  PS Lycka till med räknaren!;-)...DS

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ta vara på allt tyg.
  Du måste verkligen visa hur det färdiga täcket ser ut sedan.
  Vilka härliga vårtecken du har hittat.
  Visst längtar man när man får syn på någor sådant :)
  Buketten från Lydia var verkligen vacker.
  Ha en toppenvecka!

  ♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 4. Ja, du måste verkligen visa en bild på det färdiga täcket.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Hallå där !

  Du ,det där projektet såg riktigt kul ut. Det är väldigt kul och inspirerande att sy tillsammans med andra ...
  Vad kul att sy till en teaterföreställning , det måste vara väldigt roligt att vara med på ...

  Vi får väl se det färdiga täcket ...

  Ha nu en bra vecka !
  Kram /Sussi O

  SvaraRadera
 6. Vilket fantastiskt arbete ni gör, så fint, skulle vara roligt att se det färdigt!
  Tack för den goa kommentaren hos mej!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Wow vad häftigt! Och folk som säger att vitt är tråkigt och bara samma! Inte då! Man kan få ihop både mönster och olika nyanser i vitt!

  Tack för dina snälla ord på min blogg! Det är det som gör att man fortsätter att tycka att det är så roligt att blogga fastän det är en hel del jobb med det också!

  SvaraRadera