lördag 17 januari 2009

Det är de små tingen som gör så mycket för sinnet!

Gick en runda i trädgården idag och hittade några små frusna knoppar i julrosen som kavat kämpade sig upp mot himlen
jag blir bara så lycklig!
Tänk vad små ting kan göra så mycket för sinnet!
Ser mot min läshörna i trädgården - som tur är ser den inte ut så här idag, men den har gjort. Här sitter jag gärna och läser eller löser soduko i äppleträdets sköna skugga. OM det nu är sol och OM det inte regnar. Samtidigt såg det ut så här vid vår frukosthörna.
Det ser ganska så mysigt ut ändå fast snön täcker både växthus och möbler.
Samtidigt som vi äter frukost kan vi titta på fåglarna när de tar sina morgondopp i sitt bad. De brukar sätta sig på den gamla grenen och putsa fjädrarna efteråt.
Undrar om fåglarna tackar för badet genom att sprida solrosfrö i år igen? För ett par år sedan skänkte de oss denna ståtliga pjäs med sammanlagt 52 blommor och knoppar!
Mäktigt kan jag lova! Tittar gärna på trädgårdsbilder från året som gått. De ger mig inspiration och lust att förändra och förnya med nya projekt och idéer. Jag har den stora lyckan att ha mycket goda vänner som jag ofta och gärna pratar trädgårdsprojekt med. De ger mig också inspiration och lust att förändra och förnya! Det är de små tingen som gör så mycket för sinnet!
Kram Ann

4 kommentarer:

 1. Ljuvliga sommarbilder i förra inlägget & detta. Men du Ann- hade ni snö i morse???? Frost här... Mne inte snö... Kan det vara så olika?!
  Fniss... Pippi-ar brukar så solorosor här också! Ett år hade jag en hel dunge... innan jag kom på att det var fågel-sådd! Jag drog upp växterna då. Mne kanske man ska ta & spara nästa omgång?;-)

  SvaraRadera
 2. Mmmmm, visst är det de små tingen som gör det...undrar vilka skumma trädgårdsprojekt du går och filar på nu inför den kommande säsongen!? ;o)
  Solrosor måste jag nog så iår, har du kvar några frön från den ungerska som jag hade i i fjol? Du vet den där bamsen som växte nära vägen här hemma...
  Ha en fortsatt härlig helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 3. Vad kul och se bilder från din trädgård.
  Visst blir man glad när det sticker upp.
  Nu börjar springet ut och in.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera