söndag 18 januari 2009

Kallt och blåsigt

Då blir man extra glad åt dessa små uppstickare i rabatten.
Lite ledsen blir man ju förstås när man inser att några har blommat i all prakt utan att bli betittade en enda gång. :(
När nu julen blivit utstädad, ville jag gärna fylla på med härligt frodiga blommor istället för de julstjärnor som inte överlevt vår semestervecka. Åkte därför till en blomsterhandel, modell större, för att botanisera och njuta. Men tji fick vi!
Det fanns ingenting som kunde förgylla våra fönsterbrädor! Inget upplyftande för min själ alls!
MEN .... inne i en hörna stod en vagn med överblivna amaryllisar och hyacinter som ingen velat ha till jul. Det ville jag!
Fyndade 6 hyacinter (i blom) för 20 spänn och 2 amaryllisar för 15.-/st.
Tre rosa hyacinter fick dotera att smycka vår lilla loppas fönster med, de tre blå satte jag i en skål med mosskuddarna från adventsljusstaken som toppdekoration. Tyckte det blev en passande dekoration till vårt soffbord.
Det ska bli riktigt spännande att se vad det blir av denna amaryllis när den blir stor...... Den andra var en "vanlig" djupröd variant som jag är så svag för.
Tack vare all inspiration och idéer som ni bloggare delar med er av, fick mormors gamla pärlhalsband ett nytt liv - som pärlhjärtan!
Istället för att ligga i en låda, pryder nu halsbandshjärtanen, tillsammans med några änglar, ett ljusfat som sprider värme och ljus på kvällarna.
Ha det så bra i det pinande januarirusket.
Kram Ann

6 kommentarer:

 1. Visst blir man glad när man ser att knopparna är på gång hos julrosorna :)
  Härliga växtfynd har du gjort oxå.
  Så gillar jag dina pärlhjärtan, förstås!
  Det är verkligen härligt att sitta och titta på sommarbilder från trädgården. Det är inte länge förrän vi är där igen. Det är nog bara bra tt man får längta lite, tror jag.
  En annan sak som jag längtar efter är att få åka på vintersemester, som ni har gjort. Vi gjorde det varje år när barnen var små. Så de skulle lära sig att åka skidor. Men nu är det några år sedan vi var. Nästa år kanske...
  Ha en skön söndagskväll!

  ♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 2. Ann, så otroligt fina dina pärlhjärtan är...tror din mormor ler mot dig i himlen av stolthet! Tänk så pysslig du är, jag blir ännu mer grön av avund! ;o)
  Jag var så sugen på att åka till Flower Team, men hann liksom inte riktigt...var det där du var? Jag längtar efter sånna där våningsprimulor som de brukar ha, rosa och läckra...ska vi ta en tur kanske nästa vecka?
  Kramis, Lydia

  SvaraRadera
 3. Åh! Har du blommande redan?! Mina kommer så seeeent! Suck....
  Vilka fynd du gjorde bland det andra ratat!;-)
  Och vad fint du gjort med både hyacinter & med det vackra pärlbandet kring ljusen i sällskap av änglar!

  SvaraRadera
 4. Jag får nog gå ut och "kolla" om mina Helleborus också blommar.Vilket hyasintfynd. Jag brukar sätta ut mina hyasinter i trädgården till våren, sedan kommer dom igen år efter år.

  Varma Hälsningar
  Helen

  SvaraRadera
 5. Vilka jättefina bilder på dina blomster och hur fint blev det med halsbandet - så fiffigt..
  Kul att du gillade Halsduken, det gjorde hon oxå, hon kan vara ganska så kräsen, vet precis hur hon ska ha det....
  Kramar/Annelie

  SvaraRadera