lördag 3 november 2012

Sommarens sista gnista...

Ja, det känns nästan så.
Idag har jag grävt i trädgårdslandet för att få upp de sista små knölarna som kommer att bli tillbehör till laxen som ska grillas utomhus ikväll. Några av jordärtskockorna åkte också upp och få göra sällskap med pärorna i ugnen, för att bli läckert rostade tillsammans med lök och vitlök.
Nyupptagna potatis och kockor och grillning utomhus - ja, antingen är man väl knäpp eller så har man kvar en liten gnista av sommar i kroppen. Gissar att jag anar vad grannarna tänker när vi snart ska tända upp grillen och sprida väldoft över kvarteret i den fuktiga höstkvällen.

Men vilken tid det är nu! Tillbringade förra helgen med avkoppling och fiske vid kronofisket i Harasjömåla nära Olofström. Ett fiskeparadis där man till fullo kan njuta av underbar natur samtidigt som man jagar sjöarnas invånare. De färger och ljus som det var när solen sken var helt otroligt.
På kvällen blev det grillning och sedan avnjöts maten i vännernas yttertält där det var varmt och gemytligt.
Grabbarna fick fyr på grillarna och skötte sedan tillagningen perfekt i den något kyliga kvällningen.
Igår besökte vi den enorma utställningen om Tutankhamun - Graven och skatterna i Malmö. Vi var på semesterresa i Egypten för många år sedan och tittade då bl a på pyramiderna (som många andra turister) och Egytiska museet i Kairo. I museet fanns Tutankhamuns guldkistor och mask - det som man läste om i skolan, och jag blev helt fascinerad av allt vi såg. När det nu blev tillfälle att åka och se vad det var man hade hittat när man öppnade graven, efter flera tusen år, kände vi att vi inte kunde missa det tillfället. Och det var lika häftigt som jag trodde det skulle vara.
Så pass intressant att inte kameran åkte fram mer än en enda gång - och vilket resultat det blev då! Suddigt och dant, men lika skimrande som verkligheten iallafall. Ursäkta att den är så suddig. 

Har ni möjlighet att ta er till Malmömässan för att se utställningen så rekommenderar jag den verkligen.

Nä, nu är det dags att skrubba potatis och kockor, maken ska strax ställa sig vid grillen med ficklampan i högsta hugg.

Ha en fortsatt skön helg och njut av livet!

 Kram Ann

 

4 kommentarer:

 1. Sicka härliga utflykter ni har gjort, det där fisket såg ju inte helt fel ut!
  Att grilla på vinterhalvåret är nog en av de trevligare saker man kan ha för sig... kände för ett ögonblick doften av er grill! ;o)

  Goekramen,

  L

  SvaraRadera
 2. Hej Ann,
  Har faktiskt varit skönt att ha lite "semester" från bloggandet men nu är det kul att kika runt hos er andra igen :-) Sen får vi se hur mycket inlägg jag själv kommer att skriva...
  Grilla nu??? Låter härligt men lite overkligt. Här regnar det typ varje dag!!! Hoppas inte mina nya nergrävda blomsterlökar ruttnar bort! Vill ju se fin blomning till våren :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Tack för tips om utställningen, hade nästan glömt. Får se om man kan få med nån av ungdomarna ;) Vår grill åkte in idag, länge sen den blev använd tyvärr. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Godmorgon Ann!
  Så glad jag blev när jag såg dit inlägg. Har jag blivit blind. Eller? Såg det först idag!!
  Underbara bilder du visar upp. Det är det där lilla extra.
  Kände igen det där med grillning. Vi har elgrillat på balkongen ända fram till i lördags, men nu får det vara nog. Inget juligt att stå där mellan julstjärnorna i grilloset. Kanske en korv som nattamad i nyårsnatten.
  Tycker om att gå på museum men det får bero till vårkanten. Däremot en runda till Jakriborg på julmarknad.
  Kockor är gott./Ha de´och kram från Siv

  SvaraRadera