söndag 2 september 2012

Skånes mest fotograferade rabatter...

Inte är det Sofieros eller någon annan storpark! Nä, det är Lydias vackra trädgårdsodlingar som varit tåliga fotoobjekt de senaste två söndagarna.

För en tid sedan bjöd hon in till en fotokurs där Sofia Callmer var den som skulle lära oss fotograferingens grunder. Och framförallt våra kamerors inställningsmöjligheter! För det var det jag hade en trängande behov av att lära mig.
Tack vare Sofias lugna och berättande metoder har jag lyckats utmana min kamera på ett sätt som den aldrig har fått arbeta tidigare. Samtidigt har jag haft jättekul och trevligt med mina "kurskamrater".

TACK Lydia för att du fixade till detta trevliga inlärningstillfälle!

Annars då!?! Sommaren har rusat iväg och innan dess rullade våren undan som en fotboll i nerförsbacke. Under våren genomfördes vårt stora trädgårdsprojekt här hemma och man kan väl säga att vi blev nöjda. Ja, nästan mer än så, för under alla år vi bott i huset har vi aldrig använd altanen så mycker som vi gjort i år. Har varit slarvig när jag lagt in bilder i datorn så jag har inte så bra koll på var före-efter bilderna är på vårt arbete. Men de kommer så fort jag lagt dem tillrätta.

Men några smakprov från söndagarna som gått kan jag bjuda på. Här står Lydia själv och tränar på alla detaljer vi lärde oss - riktigt kul var det!

Bilder i rörelse var inte helt enkelt, det får jag nog träna mer på. Även om vi hade ordentlig möjlighet till det idag. Det blåste stundtals ganska så rejält.
 
 


Efter en helg som gått i ett laddat tempo är jag i ett stort behov av en god natts sömn innan det är dags för en ny arbetsvecka.

Ha det gott alla rara där ute i etern

Kram Ann

5 kommentarer:

 1. Ihhh, så roliga & lärorika 2 söndagar vi haft... TACK själv för fantastiskt härligt sällskap & för att du är ett så bra bollplank för diverse frågor!  Lydia

  SvaraRadera
 2. Hej Ann! Tack för din gulliga kommentar hos mig. Så du bor bara över sundet, då måste du ju kika in i butiken en dag ;o)))
  Låter härligt med liten fotokurs. Själv gick jag en digitalfoto-kurs i Helsingborg förra hösten. Hade dock bara en kompaktkamera, men nu har jag bestämt mig för en systemkamera :)) Längtar!!

  Hoppas se dig i butiken en dag! Ha en skön onsdag...
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Den trädgården är ju värd att fotograferas!;-)
  Synd jag inte kunde delta i ert glada sällskap och lära mer fotograferingstips!! Grattis till er som kunde!!;-)

  SvaraRadera
 4. Fin blogg du har fröken Ann! Jag läser den varenda dag (: <3 In på min och Hannahs blogg
  www.hanova.devote.se

  SvaraRadera