söndag 16 december 2012

Tredje söndagen i advent

 
Hej där ute i julpyssellandet!
Som vanligt önskar jag att tiden kunde stå still eller att man åtminstone kunde få några extra timmar så här veckan innan julhelgen anfaller.
Här nere i söder har vinter haft oss i sina järnklor de senaste veckorna. Ner mot dryga -20 grader har vi haft och det har bitit rejält i kinderna. Vi är ju inte så vana vid så stora minustal när det gäller temperaturen och är kanske inte alltid beredda på att vintern kan slå till snabbt. 
Det har dock varit riktigt roligt att ta de vanliga rundorna med kameran i trädgården. Man kan hitta många vackra stilleben om man ser till det lilla. Något som jag är väldigt glad över att jag hittade är denna lilla sötnos. Planterade julrosen Helleborus Niger under våra smågranar för mååånga år sedan men har aldrig sett den blomma! Har bara sett de kvarvarande frökapslarna när jag väl kommit på att leta efter den. Men så har den också en vana att blomma när jag har som mest att göra med julfix och annat. I år kom jag på att leta efter den i tid och hittade då den lilla söta blomman några dagar innan snön täckte all grönska.

Gillar att titta på bilder där man ser hur naturen förändras över tid. Detta är utsikten från vår altandörr och jag tror att det skiljer 5 dagar på dem.
 
Gissar att ni också har en hel del julpyssel på gång. Tack vare Mia och hennes fina bilder blev jag sugen på att prova något nytt i år. Mia visade bilder på vackra stjärnor som hon vikt av papper. I butiken Granit hittade jag ett grovt omslagspapper med läckert tryck som jag sedan, efter en hel del övning, lyckades omvandla till likadana stjärnor. Det är riktigt roligt pyssel och så där lagom meckigt att man lätt kan fixa med dem vid TV:n.

Det blev även en girlang som hängdes i köksfönstret tillsammans med de stora tagsen som tillverkades i fjor.

Nu ska jag titta in hos ErnstK och se vad han har att bjuda på inför årets jul. Kanske något nytt som jag hinner prova på när de där extratimmarna kommer...!

Önskar er alla en riktigt skön innan-julafton-vecka!
Varma julmyskramar
Ann

2 kommentarer:

 1. Hejsan Ann!
  Det är helt trolskt med årstiderna. Tur att vi har dem. Jämför med lilla uteplatsen. Fantastiskt fint vilket som.
  Gratulerar till julrosen. Den är magisk på något sätt och skygg.
  Du är otrolig med ditt skapande. Ser möjligheten även i omslagspapper. Jättefint och du är nog den enda om att ha denna stjärna.
  Ska jula lite med mina barnbarnsbarn idag. Glädjer mig åt att se deras glädje. Kanske de fastnar på något foto idag. Men helt säkert är det inte.
  Önskar dig en skön och avkopplande helg. Lite promenader och en bra bok.
  God Jul och varm kram till dig.

  SvaraRadera