söndag 29 maj 2011

En sån härlig dag!

 Hej alla glada!
Länge sedan jag skrev på min egen blogg - fattar inte varför det är ju lika kul varje gång. Men det händer så mycket i trädgården och jag vill inte missa en enda sak, så den mesta av min lediga tid finns jag därute.
Efter en lördag fylld med energikickar vaknade jag tidigt idag och var ute iklädd trädgårdskläder och spade redan tjugo över sju. Så härligt uppfriskande med en sån start på dagen. Hann med att plantera ut en hel del innan det var dags för frukost.
Inte konstigt att energin flödade efter en sådan lördag som jag hade. Den målarkurs jag gick tidigare har legat i malpåse det senaste året. Behöver ju ha något att ladda batterierna med så när en god vän berättade att det var en plats över på hennes keramikkurs. Och den var min om jag var intresserad - OM jag var!
Högst osäker på min egen förmåga att hantera lera följde jag med och så kul det har varit. Tack vare en fantastisk ledare som delar med sig av sitt eget kunnande har vi fått lära oss olika tekniker att forma leran så att den liknar något.
I lördags var det då dags för rakubränning. Det var riktigt spännande att se hur ens alster glödde när de kom ur ugnen och sedan ändrade utseende under tiden de brände i sågspån. Själv luktade man som en rökt makrill när man kom hem.
Spännande, spännande! Ska den hålla? Jo, den höll. Och resultatet är jag mer än nöjd med.

Efter att sakerna gnuggats med svinto blev de blanka och fina.

Här är många fina saker som både väntar på bränning och som är färdiga att tas hem. Sköldpaddan som J gjorde var hur tjusig som helst - det får bli ett av mina projekt i höst.

Lite huspynt har det blivit under året.


Snäckor från semesterresan fick så modell för dessa båda.
Här sitter hela gänget och njuter av en god lunch.

Loppis har det också varit sen sist  - och ett par gånger tror jag. Hittade så klart en massa bra-att-ha-grejor, som man brukar. Men det jag är mest glad över är två rejäla zinkbaljor som ersätter de som frös sönder i vintras. Ett bord till trädgården och några höganäskrus blev det också. Och en stor glasburk till - har flera sådana som jag sätter stora blockljus i. Återanvändning som jag gillar väldigt mycket!
 Och så har ju lilltösen varit här. Det är så mysigt att gå och dona i trädgården och höra hennes lek så där lite på avstånd. Det är många fina middagar hon bjudit på i sandlådan.
En av de hetaste dagarna avslutade vi med svalkande fotbad på altanen - hon och jag. Det var så mysigt!!!
Hoppas det blir många sådana dagar i sommar. Om så blir lär det behövas lika många fotbad!

Ha det gott!
Kram
Ann

4 kommentarer:

 1. Godmorgon kära Ann! Nej, ingen har skrämt upp mig men solen tittade faktiskt in till mig och ja, då kan man lika gärna stiga upp.
  Oj, vilka fina alster du kan trolla fram. Alltså keramiken. Riktigt impad ä jag. Snäckorna är fantastiska! Tittade på rakubränning i Perslund. Hur det förändrades till regnbågens alla färger och glansen var fantastisk. Ser fram mot en utställning av ert skapande. Lycka till i fortsättningen!
  Ang din kommentar om klänningarna så var det tre eller fyra som var utställda, bara så du inte blir besviken. Själv trodde jag att halva garderoben var utställd. Men det fanns mycket annat intressant. Har tittat ett tag efter din blogg men man kan inte hinna med allt.
  Ska kanske ge mig ut en runda före fönsterputs för jag har ingen trädgård. Njuter av andras istället.
  Önskar dig en härlig vecka då du kan fortsätta ditt trädgårdsarbete.
  Kram fr Siv

  SvaraRadera
 2. Så kul det där lät, och vilken underbart vacker grön glasyr!! Jag har en daglilja till dig när vi ses nästa gång. Vill du jag skall skicka den till Lydia annars?

  SvaraRadera
 3. Tjohej! Keramiker också?! Din konstnärsådra har inga gränser!!;-) Måste vara väldigt roligt! Jag har inte format i lera på mååååånga år! Nu blev jag sugen på det. Också!;-)
  Nä. Man vill ju verkligen inte missa något därute nu! Och då blir bloggandet lite lidande- känner jag igen. Alltid kul se dig här!
  Hoppas på att snart få möta dig live också!;-)

  SvaraRadera
 4. Hojt!
  Har ny dator o inte din mailadress, så skriver här. Ska du med till Nina på måndag? Har skrivit till Affari om vi ev kan komma dit o shoppa (i Osby)...
  Svara gärna på mailen, så får jag din adress igen.
  Kraaam.

  SvaraRadera