torsdag 21 april 2011

Hej alla glada!
Hoppas ni njuter av våren som, åtminstone här i söder, kör på med en hastighet som man knappt hinner med. Träffade idag en släkting som är på besök i Skåne och som i vanliga fall bor i Gästrikland. Hon berättade att de blev av med snön i sin trädgård i förra veckan!!!
Tänk vad de har mycket att se fram emot...! 
 Lagom till påsk har den vackert ljusgula Tulipan slagit ut. Den är så söt där den står så låg och näpen i rabatten. En klar favorit.
 Jordvivan har blommat ett tag nu men lyser verkligen upp i allt det bruna.
 Krukskåpet är fullproppat med krukor som bara väntar på att fyllas med härligt blommande sommarblommor. Som jag är så glad för i början av säsongen - och som jag har så lätt att glömma bort att vattna efterhand som tiden går. Det finns ju alltid så mycket mer kuliga saker att göra i trädgården!
"Skörden" av nya blomsterpinnar blev stor i år, så nu är det ett vacker stilleben som tronar i gamla tegelrör på trädäcket.
På framsidan har blev det några vita penseér som fick bjuda in våren i år. Och den lilla ängeln ser ut att trivas i deras sällskap. 
När man går så där och funderar i trädgården är det ofta som jag riktar blicken nedåt för att inte missa allt som växer mer och mer för varje dag. Men en dag lyfte jag blicken och hittade då fantastisk "blomning" även på äppelträdets grenar. Vacker mossa i skepnad prydde grenarna - lika vackra som alla andra blommor! Kanske egentligen inte så hälsosamma för trädet - men vad gör man?!?

Visst är det mycket att njuta av just nu.
Jag fick något alldeles extra att njuta av i förra veckan. En kopp alldeles nulagat sandkaffe som loppan tyckte att jag behövde när jag jobbade med att få fint i rabatterna. Hon placerade den på lampan och la en sked bredvid så att jag skulle kunna röra i mjölken ordentligt. Hon vet hur mormor vill ha det, den lilla!

Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande påskhelg!
Och håller tummarna för att vädret ska fortsätta sprida värme och sol över oss.
Bamsekram till er alla

7 kommentarer:

 1. Åh kaffe serverat, inte illa :) Ha en skön påsk, vädret kan vi ju inte klaga på!
  Vi ses!

  SvaraRadera
 2. Ihhh hvor dejligt det ser ud hos dig!
  Du, gissa om här varit stor kommers...typ allt du fixade är väck!!! Jag har fått fixa egna arrengemang (tur jag haft den bästa mästaren som lärt mig!) allt eftersom, härligt häktiska dagar! :o)
  Här var totalt länsat på lördagskvällen, jag fara till storstan Kvidinge och shoppa lite mer! ;o)
  Varmaste kramen, L

  SvaraRadera
 3. Hejsan Ann! Oj vad jag saknar småbarn. De är så underbara och spontana. Sätter mig i bland i hembygdsparken och kollar in dem på lekplatsen. Med ett kanske fånigt leende och huvudet på sne´.
  Du har och kommer till att få en fantastisk trädgård även i år ser jag. Det är inte så att du har tänkt på att vara med i trädgårdsrundan?
  Bilderna talar sitt tydliga språk.
  Tack förresten för dina peppande kommentarer,de är guld värda för mitt självförtroende.
  Bara 4 dagar att jobba för dig och sen kan du vara i din älskade trädgård igen. Ha de bra
  Kram fr Siv

  SvaraRadera
 4. Ejjj hvor ser det hyggeligt ud. Har selv en masse jeg skal nå i haven, men indtil da tager jeg en ganske rolig havevadring med en kop kaffe i hånden. :-)
  Klem Birgitte

  SvaraRadera
 5. Hej igen! 897.siv@telia.com Visste inte riktigt hur jag skulle nå fram till dig. Tänkte ett tag skicka en brevduva men de ska kanske tränas upp först. Ha en bra dag för det har jag i tvättstugan. På riktigt!! Kram fr siv

  SvaraRadera
 6. Ja kors vad en njuter!!
  Härlig tripp runt din trädgård! Tack för titten!;-)
  PS När kommer ni hit????;-)...DS

  SvaraRadera
 7. Det har varit några underbart sköna veckor och trädgården har verkligen levt upp precis som en själv.
  Tyvärr har det nu varit tuff nattfrost några nätter, bl a strök mitt fina löjtnantshjärta med - snyft.
  Vad härligt att bli bjuden på "kaffe" när man jobbar i trädgården :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera