lördag 19 mars 2011

Med ögon känsliga för grönt ..... och sugna på färg!
Är det någon mer som känner så?
Att ögonen dras till alla gröna nyanser som naturen kan uppbåda just nu. Så känns det för mig åtminstone. Speciellt den skira gröna nyans som spirande knoppar har när de precis spricker upp och visar sitt innandöme. Den där krispigt limegröna nyansen --- ja, ni vet vilken jag menar.

 Även gamla trädgårdsbilder och semesterbilden bjuder på den så livgivande klorofylliga färgen.
 Denna läckra monstera hade man tagit bort precis den kvällen jag gick på skott-jakt! Typiskt!!!
 Lite mer åt det turkosa hållet men den håller ändå.

 Lite gröna sommarminnen. Vet inte vad jag ska fylla igen tomrummet efter de ståtliga dahliorna med i år - alla de maffiga knölarna frös för oss.

Efter den vita vintern är det undermedvetna suget efter färg stort. Tror jag! Har införskaffat en del färgklickar som egentligen inte var så planerade men som jag absolut inte kunde motstå. En knallorange dammsugare till exempel - visst måste det vara roligare att städa med en sån!?!  
Och några nya väskor (som om jag skulle behöva det...egentligen...fast varför inte?!?)
 En härligt turkos som blir ny jobbväska med vacker blommig insida, en axelväska i tyg med vackra blommor på (gillar hantverket) att använda till det pågående sticket. Och så den knalliga röda väskan jag absolut inte kunde motstå när vi var på semestern. Jag behövde en större handväska när vi skulle hem (behövde extra plats) och då passade den ypperligt.
Imorgon ska jag ta en runda i trädgården och se hur mycket grönt det finns där.
Kram
Ann

7 kommentarer:

 1. Visst är ögonen inställda på allt grönt, jag gick en runda igår och bara dammsugade trädgården på allt grönt och spirande.
  Hoppas det blir varmt idag också, då ska jag ut o röja mer i rabatterna, nu är det mindre än en månad kvar till startskottet!
  ha en finfin söndag,
  kram Lydia

  SvaraRadera
 2. Så är det absolut! Ögonen dras till minsta lilla gröna färg som visar sig i trädgården och i övrigt är jag också väldigt sugen på färg. Blir glad av färg helt enkelt :-)
  Din turkosa väska ser superdupersnygg ut.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Hitta´ru nå´t?!;-)
  Ack ja- himmel vad man söker gröna "spädheter" i rabatter och annorstädes nu!! Och färg- ja!!
  Förstår din färg-väsk-frossa!;-) Och det är självklart att dammsugning nu blir "more fun"!!!;-)

  SvaraRadera
 4. Godmorgon! Nu har jag tagit upp dina bilder i stort format och spatserat runt i din trädgård med en av dina fantastiska väskor på armen, kollat blomsterlökarna och sist tagit en simtur i lagunen. Måste nog en dag i sommar titta in i din trädgård, kolla de färgsprakande blomsterrabatterna och uppleva blandningen av dofter.
  Kan dagen börja bättre?
  Njut av helgen o kram fr Siv.

  SvaraRadera
 5. Hej Ann, hoppas att allt är bra med dig och trädgården! Har varit dålig på att kommentera i vinter men nu vaknar både vår- och bloggkänslorna! Vet inte hur Wapnös trädgårdsmässa ligger i år men jag ska kolla så får vi se om vi får ihop det! Ha det gott, kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Ja det gröna ger en verkligen nu ett stor glädje som fyller hjärtat:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Hej. Tack för hälsningen.
  Det är en jättestolt storasyster som har koll på var Agnes är hela tiden. Vi hoppas att det håller i sig hela tiden. Olof är hemma jättemycket och kan hitta på saker med henne när mamma bara är tråkig och ammar lillasyster...
  Hoppas ni också får en skön helg med vackert väder och mycket tid i trädgården.
  Hälsa familjen.
  Kram Lotta

  SvaraRadera