fredag 4 mars 2011

Efter två härliga veckor så nära paradiset man kan komma, är vi nu hemma igen och kastades rakt in i resterna av den vinter som varit. Vi fick ju rapporter av barnen hur vädret var här hemma under tiden vi var borta - kallt och blåsigt - men man förtränger det när man själv njuter av 28 grader i vattnet, 35 i skuggan och än mer i solen...!
Därför blir smällen desto kraftigare när man väl drabbas av den svenska senvintern i verkligheten. Men ... man hämtar sig snabbt och kommer in i vardagen igen.

Det var en del kuliga saker som följde med hem i resväskan - är ju sjukt nördig när det gäller stenar och snäckor och en hel del hittade vi! Problemet är ju dock att de väger en del ---- och vikten är ju inte det man kan slösa med när man ska packa för en flygresa. Men det blev som sagt en del som nu ska placeras i en vacker skål och med dem en liiiiten övervikt i bagaget. Några av dem fick följa med på keramiken i tisdags för att förstoras upp och rakubrännas senare i vår. OM de nu inte spricker!!!
Något som alltid fascinerar mig när man kommer utomlands är den fantastiska växtligheten. Växter som vi har i mindre exemplar på fönsterbrädan blir i full frihet fantastiska giganter. Utanför vårt hotell fanns det några ganska så stora träd som jag inte fäste så stor uppmärksamhet på. Men en morgon gick Bettan och jag en runda på hotellområdet med våra kamereror för att kolla läget - och ser då att de ointressanta träden är BENJAMINFIKUSAR! Stora som björkar! Till och med en variegerad variant fanns det! Och monsteror med blad som var 60-70 cm i diameter! Också de tvåfärgade i gult och grönt - bara så tjusiga!!! Dock för stora att få ner i resväskan.
Under vår promenad missade vi en skylt med STAFF ONLY och kom in på hotellets egna kryddträdgård med fanstastiska bestånd av chiliplantor, stora som hallonsnår, och rejäla ruggar med citrongräs, som så klart fick dela med sig av sina fröer. DE kunde jag ju packa ner i väskan!
Lite smakprov - om ni orkar! Det blev en del bilder...!
Utsikt från en solstol

 Utsikt över ett middagsbord
 Alla Hjärtans Dag firades också Visst är den läcker!?!
 Fantastiska stammar på gigantiska träd
 En sån här "blomma" vill jag också ha! Den har hjälpmotor.
 En av den fantastiska benjaminfikusarna.

Puh! Det var kanske lite mycket bilder - men det är ju så mycket och vacker fägring att det går inte att välja bort någon.
Nu ska jag forsätta kika in hos er andra,
Önskar er alla en riktigt skön och avkopplande helg. Själv ska jag besöka trädgårdsmässan i Malmö i morgon ... ska bli riktigt roligt! Kanske kan det bli lite nya bidrag till trädgårdens krukor och rabatter ... såg i tidningen att någon hade köpt jätteverbena --- och den gillar ju jag!!!
Kramisar
Ann

5 kommentarer:

 1. 2 veckor... är inte alla avis.
  Det blir många bloggare imorgon och jag bjuder på kaffe. Idag var det super trevligt.
  Kom vi 14.00 så går vi till ett rum och sitter ner en stund.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig semester, och du har bara fotat blommor, nästan ;) Vi ses idag!

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med lite värme!!! Fast 35 grader hade jag nog inte orkat med, däremot gärna bad i 28 gradigt vatten :-)
  Härliga foton, vilken växtlighet.
  Hoppas ni i Skåne också haft en härligt solig helg.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Hejsan Anne!
  Välkommen till vardagen. Det är ett nöje att vara med på resan i bloggens värld. Älskar "bara" den gröna cykeln så in i Norden.. Den skulle vara rolig att ha. Jag förstår att ni har haft underbara dagar och du kan ju även i hemmiljö njuta av alla foton på blomprakten. Hoppas att man inom en snar framtid i kalla Norden kan upptäcka några blommor
  Kram fr Siv

  SvaraRadera
 5. Så underbart med en så´n vårkick!!
  Välkommen hem igen!;-)

  SvaraRadera