onsdag 6 oktober 2010

Tidens färgtema

Jaha, det var ju inte kul!

Konstaterar att det gått 2 MÅNADER sedan jag gjorde ett inlägg i detta forum.
Alltså --- någon borde SKÄMMAS!
Har ju gått ner i tid för att hinna med min fritid - men icke då! Den ska ju räcka till så himla mycket saker som är så skitkul att göra! Men men...!

I denna fantasktiska tid då naturen bryter upp från sommartemat och så sakta antar andra nyanser, blir jag varje år lite förundrad över hur otroligt vackert det är. Och aldrig gillar jag de oranga nyanserna lika starkt som just nu! I vanliga fall är det absolut inte min favoritfärg men nu .... när träd och allt liksom brinner till som sommarens slocknande grillbrasor, ja, så blir den min absoluta favorit.
På min väg till jobb kör jag rakt mot Söderåsens björk- och granklädda sluttningar och färgspelen där är -- rent makalösa!
Fast igår morse var det inte skogen som tog andan ur mig - det var himlen!
Kolla in vad jag hade framför ögonen!
 

Och när man väl har kopplat in det orange filtret för ögonen, ja då ser man färgen både här och där.
Över portalen in i trädgården har vildvinet fått till den höstskrud jag väntat på i flera år. Tror att det har tagit 4-5 år för den att växa till och blir så erablerad att den visar fram sitt vackra jag. Och - en viss ton av glödande kol tycker jag!
Bland sommarens bilder hittade jag denna petunia - läckert färgad i cerise och lime, men som tagit en mer orange höstton när man nu tittar på den så här i efterhand. Tänk va!?!
Även denna daglilja passar bra in - fast jag vet att den är mer djupröd är orange irl.
Som en smäck sitter denna vackra blomma. En vackert höstig palettblad som tronar just nu i köksfönstret (en gåva från goa Lydia, TACK, kära du!). En riktig snygging!
Till sist - en stor skål fylld med de godaste persikor från trädgården. Vet inte vad som hänt, men vi har fått skörda mängder med persikor de senaste åren. Persikor som jag med stor njutning äter fast jag egentligen gillar nektariner mer tack vare det "rakade" skalet. Men känslan att plocka en persika intill husknuten gör att man inte känner av stubben!
YES!
Nu blev det gjort! Inlägget jag förberett mig för flera gånger men då alltid något annat kommit emellan.
Hoppas ni har det bra och att ni verkligen tar er tid att njuta av den vackra naturen.
Lev väl!
Kram från lilla mej
Ann 

10 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka! Vilken färgsprakande comeback
  Din blogg är som en symfoni i färger. Alldeles rätt njut med alla sinnen i din trädgård. Jag njuter av dina bilder. Visst organge är fint.
  Måste ut i skogen nu en dag innan allt försvinner.
  Tar en persika före läggdags
  Kram fr Siv

  SvaraRadera
 2. Vilken skörd av persikor blir helt salig och det vattnas i munnen. Tror jag kommer och hjäper dig att plocka nästa år.
  annika

  SvaraRadera
 3. Så trevligt se dig här!!
  Mmmmm! Höstens färger bara såååå vackra! Läckra "urval" du gjort! Jag har varit ute och plckat in lite färg-granna saker... och lagt o hängt på tork här. Inför dagen D, du vet...;-)
  Och mums- persikor!!!;-) Läckert!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är verkligen vackert där du jobbar! ;o)
  Persikorna ser ju bara sååå läckra ut, här skördar vi mer sparsamt iår och njuter desto mer av de få det gives.
  Ha det så gott kära du,
  Lydia

  SvaraRadera
 5. Hej, ja det var länge sen! Hoppas du får en underbar höst. Persikorna var ju en bra start, kors så många och stora. Kul!

  SvaraRadera
 6. Välkommen tillbaka......
  Fina bilder :)
  Håkan

  SvaraRadera
 7. Hej Ann,
  Vad glad jag blev att se ett inlägg från dig igen!! Ny bakgrund har du också, snyggt.
  Åh, vilken lyx att få en stor skörd med persikor från sin egen trädgård! Ser sååå gott ut. Är det "Frost" du har? Undrar om jag skulle våga prova det här i norra Halland???
  Jag är inte heller glad för orangea färger i vanliga fall men i naturen på hösten är de underbara - visst är det konstigt :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 8. Härliga höstliga bilder! Ja, det är inte lätt att hinna med allt man vill - sköta trädgård, fotografera den, lägga upp på bloggen + allt annat... Ingela, jag bor i Göteborg och har ett persikoträd "Frost" intill söderväggen. Har haft det i flera år och det har klarat alla vintrar hittills. Rekordstor skörd i fjol men dålig i år. Stora och goda blir dom!

  SvaraRadera
 9. Helt underbara höstbilder. Solnedgången är drömlik!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 10. Du är helt övergullig du Ann. Och därför önskar jag dig en superfin vecka!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera