lördag 30 oktober 2010

Glada minnen..

Hej på er alla!
Hur har ni det så här i höstrusket? Ja idag har det ju varit en underbar höstdag, vilket ju passade bra eftersom det var dags för årets begivenhet - gåsafotboll! Brukar ofta vara regn och rusk när det är dags så det var ju kul att de fick spela i sol och ljumma vindar för en gångs skull.
Den senaste tiden har jag börjat tvivla på min egen mentala hälsa. Grannen och jag har sedan flera år som vana att ta en stärkande promenad innan vi åker till våra resp jobb. 05.20 ringer klocka, vi möts utanför och sticker iväg 35-40 minuter. Det är så skönt!!! Man blir pigg och känner sig laddad för en ny dag på jobbet.
Men de två senaste veckorna har klockan ringt 04.40 på fredagsmorgonen. Jag kan lova - jag har förbannat mig själv flera gånger som gick med på detta istället för att få sova 40 minuter till! Kära grannen fick mig att i ett svagt ögonblick säga ja till att följa med på ett Body Balance-pass, något hon hade provat med jobb och tyckt det var härligt stärkande. Men den tidiga timman till trots - det är riktigt gott att utöva denna milda träningsform - och man är inte helt utslagen tidigt på fredagskvällen. Har t om lyckats hålla mig vaken längre de här två än tidigare veckors.

Ikväll har jag kopplat av med att sortera bilder från sommaren och njuter av alla härliga dagar det var - varma och sköna.
I början!
Sen när gräset blev gult och sådderna dog av vätskebrist och det mineraliga vattnet inte smakade gott längre... ja, då längtade man faktiskt efter lite minder soltimmar. Och lite vätska uppifrån! Åtminstone gjorde jag stundtals det!
Men de flesta är härliga minnen att ta fram nu när det är mörkt och betydligt blötare än i somras. De härligt slappa dagarna med husvagn och goda vänner i Kalmar värmer ännu, den fantastiska dag jag hade tillsammans med Jillsan och Lydia i Danmark då bland annat besökte Jette Frölich och hennes fantastiska trädgård och ateljé. Så klart hann vi även med ett loppisbesök innan vi letade oss fram till Honning og Flora. Där - där ----- skulle plånboken varit betydligt större!!! Har ni vägarna förbi så tveka inte! Massor av bilder från sommarens sista helg som jag tillbringade på Österlen med härliga upplevelser och möten med människor som brinner för trädgård i alla former. De bilderna har jag inte tittat färdigt på än!
Men jag hittar också mängder av bilder från stunder med vår lilla loppa som är så roliga att titta på. Har övningskört mycket med systemkameran i sommar och vid ett av tillfällena låg jag på magen i gräset för att närstudera en funkia. Plötsligt märker jag att jag fått sällskap där i gräset. Visst blir man glad!?!


Mycket glädje sprider hon, den lilla!
Jag hade också hjälp när det gällde att vattna alla krukor och pottor i somras. Perfekt sätt att använda begagnat badvatten. Efter tips av Annika har jag ställt ut flera vattensamlande kar och gamla kannor lite varstans i trädgården för att ha nära till hands. De gamla syltgrytorna fick nytt uppdrag. Ett tips jag verkligen rekommenderar!
Förra helgen blev vi äntligen klara med det som skulle blivit gjort för några månader sedan. I somras när det var så torrt gav våra Fairy-rosor upp. I sitt utsatta läge intill huset i sandblandad jord hade de inte så stor chans. Det kvittade hur mycket vi vattnade - det räckte inte till ändå. Därför flyttade vi ut rabatten en bit och fyllde ljus singel intill huset istället. Kanten mellan jorden och singlen ville vi ha lite Ernstig - en rostig järnsarg hade varit jättesnyggt tänkte vi.
(Attans att uttaget ska sitta så krångligt till!)

Och det blev!
Plåtarna var blanka och fina när vi fick hem dem - men det fixade naturen till rätt så fort. Efter ett par dagar liggande i gräset och utsatta för regn och rusk blev de riktigt snygga och resultatet blev precis som vi tänkt oss.  

Får se hur det blir när de nya rosorna, petrovskian och lavendeln växt till sig och bildat en lummig "häck" framför den vackert rostiga kanten.
Nu är det dags för höstlov - och förhoppningsvis några härliga höstdagar i trädgården. När vi nu började ändra på framsidan så såg vi (JAG!) att den andra rabatten inte riktigt passade in - så...! Det får nog bli lite grävarbete innan vintern. Tror jag!
Ha det gott alla ni rara, och njut av tiden!
Kram
Ann

6 kommentarer:

 1. men åh! Du måste ju ha haft världens gulligaste vattningshjälp! Skicka hit den please;) Stiger du upp 5.20 för att gå ut och gå?! Jag är djupt imponerad. Men du tillhör väl samma tokiga släkte som Gry som trots att hon får skjuts till skolan och trots att bästisarna väljer att åka bil så ska hon envisas med att cykla i uppförsbacke flera kilometer i ur och skur. Hon säger att hon är mycket piggare hela dagen sen. Jag är imponerad över er minsann. Ha en underbar söndag Ann. Jo, just det´, fjällen är verkligen ingen hit just nu så jag vägrade att stanna i stugan i natt. Uffe tycker att det är lika mysigt jämt. Men jag är ju hemma-Lisa jag;) Närå, Gry och Fabbe hade bestämt med kompisar. Fast ändå... det är dött i Åre...

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 2. Så snyggt det blev med gruset och sargen, helt rätt! Och sån söt vattningshjälp tackar man inte nej till. Puss på henne!

  SvaraRadera
 3. Jag sackar ihop lite extra när jag läser om era promenader och annat hurtigt, huuu! ;o)
  Himla fint, både med lilla loppan & romantiska hörnan, alltid lika smakfullt!
  Bästekramen,
  L

  SvaraRadera
 4. Även hösten har gjort sitt intåg i din blogg. Vackert. Vilken liten "blomma" som du har i trädgården, Man kan inte få nog av sådana små varelser. Jag vet eftersom jag får snusa lite på min "vilda blomma" ibland.
  Ser att du har varit mycket kreativ i din trädgård. Det ser jättefint ut och snacka inte om kransen. Konstnärliga du!
  Försök nu att relaxa lite på höstlovet. Jag har hört att du är på gymmet tidig morgon Beundransvärt.
  Lika glad varje gång du tittar in hos mig.Tack
  Ha de´gott och gör bara det du måste denna veckan
  Kr fr Siv

  SvaraRadera
 5. Härligt med en liten hjälpreda i trädgården, min börjar bli lite väl hjälpsam och plockar mina blommor hela tiden...Men det ska börjas tidigt, låter gärna mitt blomsterintresse gå vidare! Kram Jenny

  SvaraRadera