söndag 7 november 2010

Njutningshelg!!

Hej på er!
Sitter här och känner mig avslappnad och relaxad efter en härlig helg i barns och goa vänners lag.
Känns så gott, så gott!
Att få njuta av sådana tillfällen gör att man klarar andra tyngre tankar och stunder.

I går hade vi lilla loppan hos oss och det blev en aktiv dag - vi spelade spel, pysslade med trolldeg och hann med en runda i trädgården där morfar och jag klippte träd medan lilltjejen samlade ihop grenarna. Vi kan inte få bättre hjälp där ute i haven.

Sommarens sista ros - hinner den slå ut, tro?!?
 Vår vita ros har fått så vackra höstfärger på bladen. Intill står en liiiiten oxelplanta som ska sparas i en kruka till våren.

 Hann också med en besök på vår lokala loppis tillsammans med goa grannen Jill. Alltid lika kul och inspirerande! Hem kom jag släpande på en stor trålåda från Skånes Äggcentral ("Olovligt användande beivras!" står det - men jag ska ta sååå väl hand om den!) som jag fyllt med en vacker träljusstake som kommer att omvandlas med vit färg, en ängel och en tomte i vitt poslin, några vackra gamla kökshanddukar och två mässingsstrutar, som kommer att planteras med vita hyacinter till jul.

Har en gammal vacker, ganska stor, skål med små tassar som även har en insats man ska sätta blommor eller ljus i. Har letat efter sådana ljus utan att lyckas - men på loppisen fanns de! Så det får bli dekorationen på årets julbord. KUL att kunna ta tillvara saker som har varit viktiga för andra generationer!


 Hittade också denna söta ängladekoration som nu står i vårt hallfönster.

På lördagskvällen kom dotera och hämtade sin tös. Eftersom hon hade födelsedag (som hon valde att inte fira) kom även sonen hem och vi tog en fika tillsammans runt köksbordet. En härlig och mysig stund!

Helgen avslutades med ett besök i landet i söder för att fylla på "glögg-" förrådet. Tillsammans med de goaste av vänner har vi det som tradition varje år. Alltid lika kul att umgås en dag samtidigt som vi botaniserar bland alla fina vinflasketiketter. Tack, goingar, för en trevlig dag!
Nu känner man sig redo för en ny oskriven vecka.
Ha det gott alla ni rara!
Kram
Ann

4 kommentarer:

 1. Oskriven vecka låter så härligt tack för de orden det gav mig lite hopp om en trevlig vecka.Tack för att ni kom i onsdags det kändes gott med lite fans.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig helg! Och så fina bilder du lagt upp. Vi hade våra barn och 7 barnbarn (mellan 0 och 5 år) här på middag förra helgen - det är en rikedom! Fast vi var rätt möra efteråt...

  SvaraRadera
 3. Så härligt kort på loppan uppflugen i trädet! Himla fina kökshanddukar du fick tag på!!!
  Jasså, det dracks på fler ställen denna helgen...inte helt fel! ;o)
  Varmaste kramen på dig,
  Lydia

  SvaraRadera
 4. Snacka om fina kort. Du om någon kan se det där lilla extra. Fantastiskt kort på lilla trädkramaren. Det är roligt att ta fram och titta på gemensamt när de blir större.
  När det gäller blommor så kan jag ta till mig
  doft och njuta av alla färger, men namnen glömmer jag lika fort.
  Har fått en idag som heter Amarylis!!
  Kram fr Ängelholm

  SvaraRadera