måndag 2 augusti 2010

Nu är snart den härliga sommarn slut!
Sommarens semestertur gick i år till Kalmar och vi njöt av husvagnslivet på Stensö camping tillsammans med våra vänner. Cyklarna hade vi packat med och på dem utforskade vi närmiljön med både slottet och härlig shopping i gammal stadsbebyggelse. Hittade en mysig inredningsbutik som jag kan lova att vi gick djuuupt in i!


Samtidigt som vi var och tittade på Kalmar slott hade de speciella barndagar. Barnen fick utföra olika uppdrag som alla hade historisk anknytning. Det var härligt att se hur de tog i när de slogs mot den svarte riddaren eller när de skulle slå ner den elake draken med en lans. Kul när man arrangerar att barnen får "leva" sig in i historien på sin egen nivå. 

Vi gjorde också utflykt till Öland och då besökte vi museet Himmelsberga och den norra fyren - Långe Erik (Store Erik hette den när jag var liten - men jag kanske minns fel). 

Härliga miljöer både inne och ute vid museet.
Vackert skåp!

Tapeten hade jag kunnat tänka mig som fondvägg.
I trollskogen hittade vi den här lilla pjäsen - en fantastisk ek, gammal och ståtlig.

I sommar och jag också hittat en ny favoritlåt - ja, ny och ny. Tidigare har jag helst hört den i Bonos tappning men nu ...... nu lyssnar jag gärna på denna här:

Lyssna och bara njut!

Ha det så gott!
Kram
Ann

10 kommentarer:

 1. Mmmm, gott att se att ni har haft det bra i sommar. Den eken gick inte av för hackor!
  Var in om dig i söndags, men du var kanske på loppisen då? ;o) Så fint det blivit med den nya gången och sicka ENORMA solrosor ni har!!!
  Ses...snart,
  kram Lydia

  SvaraRadera
 2. Ser vidunderligt härligt ur! Och vilken ek!!! Det verkar somom det har varit en kanonsommar. Vet du, nästa onsdag åker vi en liten tripp till Skåne. Vi ska bo hos Peter, Marie och Semlan i Helsingborg men göra dagsturer och då framförallt till Ystad. Barnen måste få känna efter om de kan tänka sig att flytta dig.

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 3. Jo, Ann, de där bollarna är nästan som Ernst ostbollar men som vanligt en liten egen variant då. Riven mozarella blandas med philadelphiaost så det blir en fast röra. Sen massor av chiliexplosion och hackad gräslök. Rulla och klart. Supersmarrigt!

  Kramis igen Lisa

  SvaraRadera
 4. Kalmar och Öland är fint! Tänk så många smultronställen Sverige haver!;-)
  Ser fram emot att snart möta dig (med flera!) vid några av de skånska (Österlen-iska!);-) (...För visst var det så att du också ska dit??)

  SvaraRadera
 5. Hejsan Ann! Nää, inget idag heller. Tänker på dig.
  Förstår att du har mycket nu i uppstarten på skolan. Kanske ett litet foto på höstprakten och sen klickar du av bara farten. En bild kan säga mer än ord.
  Saknar dig i bloggvärlden.
  En varm kram från SIv

  SvaraRadera
 6. Inspirerande bilder! Kanske dags för Öland igen snart - det var några år sen. Vi åker runt med vår gamla husvagn och en dubbelkajak...
  Som bonddotter gillar jag särskilt bilden med gamla mjölkakannor! Så såg det ut när jag var liten och far hade dragit upp kannorna i mjölkavagnen och ställt dom på mjölkabordet.... Vår gård låg utanför Malmö.

  SvaraRadera
 7. Tack för din styrkekram Ann och kram på dig tillbaka!

  Lisa

  SvaraRadera
 8. Hoppas att du har haft och har en underbar helg!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 9. Du är en pärla för mig och i stort sett den enda som kommenterar. Smicker är aldrig fel när man är utsvulten och så ger det råg i ryggen. Tack för att du läser min blogg och ploppar upp i bland.
  Jag ser nog att du har omdesignat din och fått fram ett vackert höststuk.
  Kram fr mig till dig

  SvaraRadera