söndag 1 mars 2009

Härliga helg!

Hej på er!
Detta har varit en härlig helg här hos oss. Lördagen kom med ett strålande solsken som värmde både jord och kropp. Tömde det sista i svärmors hus och fick lite roliga grejor med hem. Det som ingen skulle behålla kördes till tippen. Och dit ska jag ju inte åka fler gånger! Det kliar alldeles för mycket i "villha"-armen när man sorterar och slänger.
På eftermiddagen var det årsmöte i Rugerup International Garden Society - en härlig inspirationskick inför säsongen. Laddad med alla intryck blev det lite nya prydnader här hemma.

Har sett någonstans på någons blogg att man gjort ett jättefint hjärta av gamla knappar. Av mitt tidigare loppisfynd blev det ett litet hjärta som dekoration i den nya dekorationen vid verandatrappan. I lådan placerade jag en lilavit och två vita penséer samt pärlhyacinter. Så här blev resultatet vid trappan. I den gamla amerikakofferten hittade jag denna kruka. Det är en liiiiten kopia av en dopfunt från Bornholm. Tyckte den blev fin med succelenter, mossa och ett litet kors.

För en tid sedan fyndade jag en liten pall på loppis. Den har nu fått färg och dekorationsblommor. Tanken var att blommorna skulle målas, men jag hittade en servett med jättesöta rosor på. Så det blev decoupage istället. Snabbt och enkelt!
Så här blev pallen i sitt nya skick. Tänkte ge den till vår lilla loppa - kanske kan den stå i hennes fönster med en liten nalle eller en blomma på.
I vår hall står denna gamla Åkerblom-stol. Gillar formen på den och dessutom är den riktigt skön att sitta på. Nu använder inte vi den till sittplats. Istället står där tre järnstrykjärn och ett krus med en Svärmorstunga. Kruset är ett Hallstens-krus från Kvidinge och det är mer än 100 år gammalt. Gillar patinan som kruset har på den oglaserade delen.
Ha det gott!
Kram
Ann

9 kommentarer:

 1. Ännu fler roliga fynd och ideér!
  Krukan i kofferten var ju urläcker!
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. hej grannen!
  så mycket nytt och fint det har blivit av gammalt som skulle kastats. Härligt.
  kram

  SvaraRadera
 3. Hej Ann, så himla söt din lilla pall blev, rosor är att den finaste blomman.
  Hjärtat var så gulligt det med.
  Kramar till dig/Ingela.

  SvaraRadera
 4. Så himla gulligt knapphjärta, måste kollas in IRL! :o)
  Betonghjärtat från piprankan håller än ser jag, det är fantastiskt att de inte spricker av frosten. Måste vara p g a den eminenta gjuterskan! ;o)
  Varmkram Lydia

  SvaraRadera
 5. Vad fint du har gjort! Och den där krukan... helt underbar!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Ja, helgen var underbar! Jag var utomhus länge på lördagen!
  Härligt kunna gräva i gamla "förråd"! Du har funnit dig så fina saker!
  Och du - vad fin pallen blev!! Verkligen lyckad med dt fina serviett-decoupaget!
  Trädgårdsföreningar är kul också! Jag gläds åt vår lilla här i norr också!;-)

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint du har pysslat med. Jag gillar både hjärtat och pallen. Ja, även de andra fina fynden du har hittat.
  Så roligt med trädgårdsmöte! Det måste vara den föreningen Lydia har pratat om. Inte alltför långt härifrån, om jag har förstått det rätt?

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 8. Så kul att du hittat till mig! Vi verkar ha en hel del gemensamt, jag letar också ständigt grejer på loppis! Blir inspirerad av att se hur du fixar! Har just nu uterummet som mitt projekt som du är välkommen att följa.
  ha en skön söndag!
  Jenny

  SvaraRadera