söndag 19 maj 2013

Sommaren är här!

Ja, så känns det nästan. Efter en helt underbar lördag med dryga 30 graders värme i skuggan (jo, så var det!) har man en känsla av sommar och sol. Bara det inte är "Sommaren är kort...", det hade ju varit trist!!!
Efter en lååång paus med egna inlägg på bloggen känner jag ett litet sug att skriva igen. Har varit inne lite då och då för att titta till er andra, men inte alls varit sugen på att skriva själv. Kanske för att energin har gått åt till renoveringsfix och annat här hemma. OCH loppisar - för det har det varit en hel del! Och massor med roliga saker har så klart fyndats, en del med vissa pysselbehov.
Efter en seg vårkyla och annat att lägga tiden på, var jag sen i starten med vårbruket i trädgården. Jag kom inte ut för att ta tag i det på allvar förrän i mitten av april. När det var dags att gräva och förbereda trädgårdslandet upptäckte jag att det var fyra stånd sparrispotatis kvar i jorden. Tänkte väl att det bara var att vända ner dem och räfsa över, men döm om min förvåning när jag upptäckte att det var en mängd helt perfekta potatisar som gick att använda. Så det blev nyuppgrävd potatis och jordärtskocka till middagen den 21 april! Det tyckte jag var ganska så häftigt.

Mmm, det smakade riktigt bra!
 
Nu känns det som om man är ifatt utefixet. Det spirar och gror i växthuset, tomatplantorna är satta i jorden (i år är det sju olika sorter att avnjuta i sommar) och jag har som vanligt börjat göra rabatterna större och större...! Och samtidigt gett käre maken mindre att springa över med gräsklipparen - en god gärning tycker jag, eller vad tycker ni!?!
Alla pelargonierna har kommit hem igen efter vintersemestern i de stora soliga fönstren vi har på mitt jobb. De flesta planerade jag om idag och såg att alla hade knoppar i håret - härligt. Då har vi mycket blomning att se fram emot i sommar.
 
Fick ta emot en del tulpanlökar i höstas och en av sorterna var vita papegojtulpaner med svagt limegröna strimmor. En helt fantastisk sort där blommorna blev drygt 10 cm i diameter. Tror det är `Super Parrot` men är lite osäker. Vacker är det i alla fall!

Efter en morgonpromenad upptäckte jag att en av blommorna slagit sina vackra kronblad som skydd åt en vän liten penseé. Så rart!

Tillsammans bilder de vita tulpanerna ett vackert blickfång på vår framsida.
Nu väntar en ny vecka i vårens tecken!
Hoppas ni får det gott i vårens tid!
Kram
Ann

4 kommentarer:

 1. Klar med vårbruk & pelargoner!!! Ojoj, där lägger vi i lä... har liiite kvar än" ;o)

  Visst är det ljuvligt ute nu & visst är det härligt med lite regn till trädgården... om regnet nu kunde vara vänlig att regna liiite lugnt på mina nyutslagna silkes- & dillpioner & lite mer på mina törstiga rosor!

  Bamsekram,

  Lydia

  SvaraRadera
 2. Alltid lika härligt att se dig här, Ann!
  Härligt med vita blommorna! Läcker tulpan! Den ska jag kolla efter till hösten!
  Särskilt trevlig eftersom den ger kramar åt sina "kompisar"!!;-)
  Ha det fortsatt gott, söta Ann! Bland pioner och annat!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar pelargonia du har fotat. Och så skönt att du har hittat din inspiration igen. Utan den är man inget, men inte alltid så lätt att hitta. Nu kan det bara bli bättre med allt som finns i din trädgård. Blir lite fuktig i mungipan då jag tänker på middagen du serverade.
  Ja, man kan inte utan bli lyrisk av det mesta i trädgården denna tid.
  Njut, njut lilla Du.
  Kram!

  SvaraRadera