söndag 16 augusti 2009

Hej alla vänner i bloggvärlden!
Det har varit en ofrivillig bloggpaus för mig så här i sommarens slutskede.
Tiden har inte räckt till för allt jag velat göra - TYVÄRR!!! Har gjort sporatiska besök hos er alla men inte känt ork att kommentera och lämna avtryck efter mina besök. Ska ta tag i min fria tid igen (för vilken gång i ordningen?!?) och bli bättre på att "visa upp mig" - det är ju alltid så mycket man vill dela med sig av, eller hur?!?
Tittade igenom mina bilder från sommaren och hittade en hel del på de underbara solrosorna som lyst upp i haven. Jag bara älskar solrosor - i alla former och färger.
Sådde själv lite olika sorter och med hjälp av fåglarna har det blivit ännu fler varianter i år, olika i färg och form. Här ser ni några av dem:
Den mörka uppe till höger och den brokiga i mitten sådde jag själv, de andra är varianter som har blivit till efter förra sommarens blomning. Min stora favorit är den mörka. Har en som är så nära svart man kan komma. Helt ljuvlig! Gissa om jag sparar fröer!!!

Det är så fascinerande att studera dem på nära håll - mönstret inne i blomman är som ett konstverk!

Även innan själva blomman visar sig är de små konstverk - fast denna ser mer ut som ett monster tycker jag.

Det är inte bara jag som gillar dessa ståtliga blommor - humlor och nyckelpigor trivs också med dem.

Denna praktfulla pjäs tillhör en av dem jag sådde i våras. Har ingen aning om vad det är för sort, tror det var gamla sparade fröer jag använde. Men vacker har den blivit! Många blommor och jättehöög!

Till höger om solrosen står en stödpinne och den är 160 cm hög. Solrosen är nästan dubbelt så hög så det är en ståtlig solitär som står mitt i den nya rabatten. Bladen är stora som rabarberblad (fasen, då kan jag ju gjuta med dem? Det har jag inte tänkt på!) Utanför altandörren har vi denna häck av solrosor som verkligen har bjudit på blomsterprakt i sommar - och gör det ett tag till hoppas jag.

Som avslutning måste jag visa även dessa giganter..... ! Min tumme (som är högst ordinär!) får var måttstock - den är ca 5 cm så då kan ni ju själv lista ut att de är enorma!

Önskar er en riktigt skön och avkopplande fortsättning på helgen! Nu ska jag fundera på en utmaning jag fick av Jenny .

Kram

Ann

9 kommentarer:

 1. Jaaa solrosor ger oss svenskar ett så värdigt avslut på en fantastisk blomstersommar! Det dök upp en livskraftig ros i min nyplanterade häck i somras. Vi följde 'henne' noggrannt och hon nämndes nästan varje gång vi satt på altanen. Så plötsligt en dag hade grannen "gjort fint" med trimmern och där låg hon... Det kändes lite tungt och ledsamt.

  SvaraRadera
 2. Alltid roligt se dig här Ann!;-)
  Wao! Maffiga solrosor!! Och vackra! Förstår att ni (och de små flygarna!;-)...) glatts (gläds?) åt dem!

  SvaraRadera
 3. Tack för titten hos mej o för att du vill vara med o tävla- kul!
  Men wow vilka solrosor!! Jag visste inte att dom fanns i såå många varianter. Den svarta är ju helt otroligt vacker o du har tagit såå vackra bilder. Njuter!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. God kväll!
  Kul att du ville vara med i min lilla tävling;)

  Vackra såå underbara fina solrosor!!

  Ha en fin vecka!:)
  ~~Kramisar ♥ Millis~~

  SvaraRadera
 5. Håller med om att dessa bjässar är så fina och dina är extra fina. Vad många olika liksom.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Solrosor är läckra! och så bra mat för fåglarna sen!
  Jag köpte fröer i våras men av någon anledning blev de aldrig sådda... Hoppas de kommer i jorden nästa år.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder Ann, underbart. Hoppas att du kommer tillbaka snart.
  Kram/Ingela.

  SvaraRadera
 8. Ja, dina solrosor är sååå fina iår och jag är jätteglad för fröerna jag fick. Jag är fortfarande häpen över hur stor och tjock din ena solros var i stammen...den var minst lika grov som min underarm!!! :o)
  Bamsekram, lydia

  SvaraRadera