söndag 22 januari 2012

Vårgrönt .... och snö!

Hej på er!

Ja, just när man tror att våren nästan ligger i startblocken och bara väntar på startskottet då smäller det! Och snön kommer! Tog en tur i trädgården för några dagar sedan och njöt som bara den av snödropparnas höjd och de blygsamma knopparnas vita färg. Trädens knoppar börjar så smått svälla upp och det kändes i luften att snart så! Fåglarna har börjat sina sångdueller, även under tidiga morgnar när vi har tagit våra promenader har vi följts av deras ljuva sång.
Men det är väl "charmen" med årstiden, åtminstone för oss här nere i de södra delarna - vi vet inte riktigt vad vi har att vänta oss. Som tur var hade jag kameran med när jag och lillstumpan var ute i fredagseftermiddag så att man har några ljuvliga bilder i datorn att ta fram vid behov.
När den första gröna färgen kommer på våren smälter jag fullständigt! Bara älskar den där krispiga gröna tonen!
 Ni ser vad jag menar, va?!?
 Får nog gräva upp en tuva snödroppar att ställa på köksbordet. Då ser jag dem iallafall! Den lilla penseen är en av fem som självsått sig från de som var i fönsterlådorna förra våren. De började blomma lagom till jul ☺!
 Min vita julros´ blomning missar jag vartenda år. Den blommar veckan innan jul då allt är så hektiskt med julförberedelser inomhus och infallen att gå ut för att spana in naturen inte är så många precis. Som tur är har jag en mörkröd som blommar två månader senare och den brukar jag inte missa!
Ormhasselns knoppar är verkligen på gång. Håller bara vädret sig på banan så tror jag inte det dröjer så många veckor tills de underbara blommorna visar sig.
Heucheran har också en verkligt underbar vårigt gröngul färg - tror att det Key Lime eller Citronelle kanske (vad tror du, Lydia???).
 Några perennsådder har det blivit - ska bli spännande att se hur mycket det blir denna gång. Har inte haft så stora framgångar på denna fronten tidigare - kan bero på hanteringen kanske?!? Denna gång håller jag dock tummarna hårt, vill väldigt gärna ha dessa sorter i mina rabatter. Det är bla en rosa och en vit pionvallmo, en mörk röd heuchera och en läcker dubbel rosa stockros.
 Här är vårens storprojekt inplanerat. Blev inspirerad under vår semester på Österlen i somras och nu ska här utföras stordåd ----- hoppas jag. Vi har aldrig gjort något liknande tidigare men man kan väl alltid lära sig. Tänker jag!
 Här är den senaste rabatten (tror inte det är den sista!) som är en del av vårens projekt. kunde dock inte hålla mig utan grävde ur den i höstas. Behövde få plats med lite nya växter;)!
Hoppas ni får en riktigt skön vecka med många vackra upplevelser!
Kram
Ann

3 kommentarer:

 1. Men så nyfiken jag blir på vad ni skall göra. Är det Medelhavsträdgård på gång eller?

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Ann!
  Härligt att se alla blommor som du upptäcker i din trädgård. Får njuta av dem. Själv letar och letar jag, men nix. Det blir torget. Ska bli roligt att se när din nya rabatt växer fram.
  Ska på allvar försöka odla fram något till balkongen i vår men eftersom solen står på från middag till sena kväll så får jag inrikta mig på våren. Du ger mig inspiration. Ja Gud, vad jag längtar efter våren. Ljuset har i alla fall kommit tillbaka.
  Ha de bra!
  Kram från Siv

  SvaraRadera
 3. Oj, vad glad jag blev nu :-) Har inte kunnat kommentera hos dig på ett tag men nu gick det!!! Hurra!
  Blev så förvånad att jag glömde vad jag hade tänkt försöka skriva så det blir bara en liten hälsning.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera