torsdag 11 augusti 2011

Sommarminnen...

Nu har vi återgått till vardagen igen och då är det kul att titta på sommarens bilder. Höjdpunkten var den dryga vecka vi tillbringade på Österlen med husvagn och vänner (i egen vagn). Vädret var väl inte helt ok men det regnade inte hela dagarna så vi hann med en hel del spännande utflykter.
En av dem gick till Jansro som numera ligger i Skillinge mölla. En musig liten butik som ligger i en härlig och inspirerande miljö.
 Runt själva möllan var det mycket sten och vackra planteringar. Har aldrig varit så väldigt förtjust i renfana men efter besöket där vill ha jag både en rosa och en orange variant. (Har du, Lydia? ;))
 Det har varit häftigt att kika in i möllan också - fast vi gjorde så gott vi kunde genom den stora fönsterdörren och de låga fönstren.
Vi hamnade också, av en ren slump och helt oplanerat, på Hylkegården. Kaffesugna som vi var lockades vi dit och vad hittade vi där??? Jo, ett mysigt café och en mycket trevlig butik. Mycket saker att titta på och plocka bland var där - man blir ju så suuuugen!!!
 Det blev en god paj och därefter äpplekaka i det hemtrevliga caféet. Kolla interiören! Rummet intill hade olika gamla matsalsmöblemang där man satt och intog sin fika. Mysigt!
En av de sista dagarna gick turen till Ystad. Solen sken vilken gjorde att vi njöt dubbelt-upp när vi strosade runt i stan. Stockrosorna lyste upp de gamla husens fasader och färgerna gjorde att man nästan kände sig utomlands.

 Detta gula hus var ett mindre hotell som hette Mormor Anitas place - här skulle jag verkligen kunna tänka mig att spendera en natt eller två.


Vi gjorde även ett stopp på Per Helsas gård. Nordens bäst bevarade korsvirkeshus som idag är ett kreativt centrum för olika hantverkare. Såklart blev det en glass i solskenet - ekologiskt glass från en liten glassfabrik i Malmö. Den smakade mycket mumsigt!
Kaffe serverades ur så här vackra koppar - sånt går jag igång på!
När vi till sist tog oss tillbaka till bilen igen passerades detta orientaliska bygge. Sveriges i särklass vackraste parkeringshus! Tycker jag!
Till sist en bild på en gatunamnsskylt jag aldrig sett maken till ! Och inte gatunamn heller!
Ha det gott alla rara!
Kram Ann

9 kommentarer:

 1. Åh, vad ni er ut att ha haft det bra...Österlen kan aldrig vara fel.
  Jo, titta gärna förbi en dag...det är alldeles för länge sedan vi sågs!
  Du, vet du vilken veckodag det blir för vår keramikkurs? Jag läääängtar!
  Varmkram L

  SvaraRadera
 2. Hejsan Ann!
  Nu är det snart som vanligt igen. Gubben jobbar och jag är i tvättstugan /ibland/och sen får vi leva på minnen och foton. Måste bara ner till Ystad igen, för det är nog inte så kul att vistas där under vintern Brrr.
  Nu ser jag på dina fina foton det jag inte såg i veckan då vi var där. Så mysigt och avstressande ni måste ha haft det under er vistelse. Framför allt så var jag så mån om att få umgås och ha tid med dem som det inte blir att jag träffar så ofta annars.
  Kul att läsa din lillla reseskildring.
  Nu suger vi ut det gottaste i helgen Ann.
  Kram fr Siv

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig minisemester. Vi tog en dagstur i samma spår, men det ösregnade precis hela dan.
  Tror ni hade mer tur :) Lycka till med jobbet nu.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka underbara miljöer ni har besökt på Österlen!!! Så avundsjuk jag blir ;-)
  Det MÅSTE nog bli ett besök där nästa år.
  Rosa renfana har jag velat ha ett par år nu men det verkar inte vara så lätt att hitta... Hoppas du har bättre tur än jag.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 5. Är man vimsig eller är man? :-)
  Det är ju inte rosa renfana jag vill ha utan rosa rölleka, hihi.
  Har nog aldrig sett rosa renfana men den kan säkert också vara fin.
  Kram, Ingela

  SvaraRadera
 6. Åh vad vackra bilder från Skåne, vill också åka dit snart!!!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga utflykter ni gjort i vårt vackra landskap! Fina sommarminnen! Och bra tips!
  Gatuskylten och parkeringshuset var ju häftiga också!;-)

  SvaraRadera
 8. Tusen tack för alla tips. Får bli en tur till Österlen senast nästa sommar. Var några år sedan sist men detta missade jag.
  Ha en skön helg.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera