lördag 24 april 2010

Jag är så lyyycklig, ja jag är lycklig!!!

Hej svejs där ute i bloggvärlden!!!!

Hoppas allt är väl med er och att våren ger er kraft och glädje!
Här har ryggen nu återgått till normalläge och jag NJUUUTER  av att fixa och trixa i trädgården. Varje dag när jag kommer hem från jobbet tar jag en runda i det gröna för att noga studera (ja, nästan mäta) vad som hänt sedan dagen innan. Har dagen varit tuff och ansträngd släpper alla negativa krafter där ute i allt det gröna.
Den senaste tiden har det varit mycket återbruk för mig. Och, ja, ni vet ---- det är ju något som jag verkligen tycker är intressant!!!!

Det började med att vi på jobbet skulle inleda ett temaarbete om konsumtion och då framförallt överkonsumtion. Eftersom det ingår i upplägget att barnen ska leda arbetet framåt skulle de bestämma inriktingen och de kom fram till att de ville ändra/göra om kläder.
För att inspirera och locka fram idéer tänkte jag själv göra några saker. Och det resultatet blev detta:
En väska av gamla jeans och lite spetsar. Gillar denna form av återbruk väldigt mycket - är svag för att sy lapptäcke av olika slag.
Så här blev min nya sommarväska.
Av bara farten blev det en lampskärm också av ett gammalt linne som legat i byrån i väntan på att "jag skulle växa ner i det!" - vilket jag vet aldrig skulle hända.....!
Så här blev den:


Några dagar senare var det dags att ta en tur i trädgården igen. På vägen ut tog jag med sekatören - kanske kunde den behövas. Hade ju inte klippt ner så mycket pga av den *** ryggen som bråkade under påsken. Eftersom abstinensen var riktigt på topp tog jag tag i elefantgräset som stått som en staty under vintern. Detta är ett återbruk jag nyttjar varje år - de rensade pinnarna blir väldigt användbara och långa blomsterpinnar som jag använder till allt möjligt. I år kommer de bl a att bli stöd åt pionerna och klättervägg åt luktärtorna.En rejäl hög blev det!

Och sen ....... det bästa av allt:

LOPPISBESÖK!!!
Denna gång blev det en massa fynd som jag är riktigt nöjd och glad för. Och för inte många pengar alls!
Eftersom det var första loppisen för året med trädgårdsinrikting fanns det massor av kuliga saker att leta bland. Detta fick följa med oss hem -
en användbar trälåda med 28! vackert patinerade lerkrukor;
en stoor lerkruka - blir nog vacker med en av mina småsolrosor;
en rejäl zinkbalja, min gamla frös sönder i vinter;
en hink i trä;
några tjusigt rostiga gamla vikter;
och så -- ett vackert vitt gammalt trädgårdsbord. Som stått på önskelistan så länge!
Men det var dock inte bara jag som var intresserad av det. Som förste man på plats hade jag ju så klart spanat in bordet direkt så när signalen gick rusade jag dit och la nävarna på det. Det kom två andra som också var sugen på det vackra bordet men eftersom jag redan hade "paxat" det, så det var inget snack om saken.
Eftersom det fanns någon säljare i närheten fällde jag ihop bordet och gick bort till en av männen som sålde. När jag kommer dit säger en för mig okänd kvinna att " Det bordet har jag betalat!".
Och ja, vad säger man då?!?
Ja, jag kan säga - att jag blev 10 år direkt och svarade "Jaha, men jag tog det!!!".
"Jamen, jag har betalat det" fick jag till svar.
"Jaha, men jag har tagit det!" kunde jag inte låta bli att svara en gång till. Tanten blev sur men hon fick pengarna tillbaka OCH JAG FICK BORDET!!! Jag är så nöjd så!!!!


Förstår ni varför jag ville ha det?!? Det är sååå fint! Har redan stora planer för det.


Kolla vilka härliga fynd jag fick med mig hem!
Har hunnit med ett annat återbruk också - den fina vita urnan räddade jag åt eftervärlden när vi var på tippen senast. Ni förstår varför, va!?!
Detta hittade jag också idag - en vackert patinerad stor burk, en liten plåtburk som kan vara bra att ha, några gamla handtag och en rejäl påse vita knappar, att använda till barnens återanvändning av gamla kläder.
Till dotera fyndade jag denna läckra korgstol som ska stå i hennes hall. Och när hon kom och skulle hämta den - då sa hon att " Den vill jag måla vit!" Ja, vad säger man! "Jo, den kan nog bli fin!!" Klart den blir!!!
Många vackra krukor var det i lådan. Så nu är krukskåpet härligt välfyllt!
Ah, jag är så glad över alla saker man kan använda till så mycket roliga saker. Gamla saker har en själ som man inte allt kan uppleva med nyare modeller.
Fast vissa nya modeller kan man bara inte motstå, dessa skor hittade jag när vi gick en runda på en köpcentrum i fredags. Virkade spetsskor - kan man motstå sådana när man själv är svag för detta hantverk? De är nog svåra att göra själv! ;0)
Till sist en lite fråga till alla er trädgårdskunniga bloggare: 
Varför vill ingen rudbeckia leva i min trädgård??? Har försökt i ett par år nu men inte ens den vanliga röda bosätter sig här. I fjor gjorde jag ett nytt försök med Coconut Lime och Green Enya men nähä ... ingen av dem visar någon tillstummelse till liv. Men jag har kanske för bråttom - det tar kanske lite länger tid innan jag får se dem sticka upp ur jorden.
Tacksam för alla tips på vad som behövs för att de ska trivas och må bra här också.

Ha det nu riktigt gott och njut av våren och kärleken
bameskram till er alla!
Ann

13 kommentarer:

 1. Ohh här är energin på topp!! Det e säkertr trädgården som gör det ! !Så är det för mej iaf ,gör oxå som du ,ut o kollar varje dag o insuper all härlig luft o dofter!! Jättefina fynd du gjort o skönt för dej att ryggvärken är över !Kram=)

  SvaraRadera
 2. Alltså Ann....sååå härligt att se dig på topp! Den där väskan...bara så himla snygg!!! Jag fick genast vilda idéer, fast det stannar nog där om jag känner mig själv rätt! ;o)
  Höll ju på att skratta på mig när jag läste om ditt bordsfynd som nästan gick om intet...BRA, bara stå på dig, annars gör någon annan det!
  Ha nu den finaste av söndagar,
  kram Lydia

  SvaraRadera
 3. Vad kul med fler trädgårdsintresserade loppisfyndare som syr lapptäcken och gillar gamla spetsar (men kanske inte arsenik?:-))!!

  Den med bordet var kul, bra att du höll fast i det!! Men detta är ett urgammalt knep som vissa kör med! Inte har de betalat! Om de får syn på ngt som de vill ha, säger så för att få den andra att släppa taget! När man sedan gör det så tar de varan och går o betalar, har dett detta flera gånger...

  Jag har också problem med just rudbeckior! Har satt alla möjliga sorter men icke, sa Nicke! :-(
  Börjar fundera på om de nya sorterna inte vill alls här hos oss, då jag har hört detta från flera håll!

  SvaraRadera
 4. Du är kreativ som vanligt ser jag, kul med loppis, det har jag varit dålig på i år.
  Tänkte också på Wapnö och mässan häromdagen. Jag kommer definitivt att gå, har ni pratat något du och grannen om att komma upp? Vet att det är andra bloggare som är med som utställare och det vore så kul att träffa er alla! Vi kan väl höras om vilken dag det passar er,
  ha det gott, kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Vilika fynd.. förstår din lycka.
  jag har inte heller några rubeckior för sniglarna äter upp dem här.
  De älskar dem..
  Kul om du kommer den 15 maj

  annika

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga saker du "återvunnit-kreerat"!!
  Och fina loppisfynd!! Oh dear vad jag blev sugen både på sömnad och loppisbesök nu!
  Här är det något som "stjäl" en del av mina Rudbeckior också! kanske sniglar...som hos Annika?... Vet inte säkert. Men flera är borta....

  SvaraRadera
 7. Sög till mig allt beröm. Det är tack vare dig som jag blev färdig. Du gav mig en knuff. Har inte hittat min nisch som du, men den kommer kanske.
  Njuter varje gång jag tittar in här.
  /siv/

  SvaraRadera
 8. Fantastisk energi du har! Härliga fynd...
  Här har vi sniglar som äter allt möjligt, men inte rudbeckior! (Di små krypen gömmer sig än - men jag hittade några små uppe under locket på varmkomposten... Deras liv blev inte långt....)

  SvaraRadera
 9. PS Jag har något till dig på min blog!;-)....DS

  SvaraRadera
 10. Hej Ann,
  Dejlig, dejlig læsning.. Det smitter helt af det gode humør. :-)
  Klem, Birgitte.

  SvaraRadera
 11. Fina fynd du gjort och vilken kamp om bordet, men det var det ju värt.
  Skorna gillar jag också. Ska hålla ögonen öppna efter likadana.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 12. goa goa ann, vilken lycka såååååååååååna fynd, du måtte skakat av dessa underbara woow man kan bara gratta!
  sååå ball jeansbag, me like!!!
  nå väl varmkram lotten

  SvaraRadera
 13. Oj, du var en tuffing du! Själv hade jag nog snällt och fegt lämnat ifrån mig bordet :-) sen hade jag retat ihjäl mig på det... haha
  Jättefint var det i alla fall och alla dina andra fynd också. Loppis med trädgårdsinriktning har jag aldrig sett någon, låter väldigt lockande.
  Lampskärmen du sytt är så jättefin!
  Ha en skön valborgshelg. Kram, Ingela

  SvaraRadera