lördag 20 februari 2010

Hej alla glada!
ÄNTLIGEN
är tiden på min sida och datatiden räcker till lite mer än att bara titta in hos er andra. Vilket ju alltid är lika kul, så klart!
Idag har det gått undan här hemma! Efter frukost började vi tömma hallen från lösa föremål (vilket det av ngn konstig anledning finns gott om just där! Alltid!) Sen tejpade vi listor (som det också finns gott om just där!). Tycker förarbete innan målning är himla trist - är så ännaklämd (på svenska betyder det "otålig") och vill komma igång med pensel och färg direkt.
Men sen började vi måla!
Tjoho! Så ljust och tjusigt det blev! Visar lite bevis på vårt idoga arbete senare. Så här i efterhand är jag glad att vi tog la tid på att tejpa - allt gick så smidigt och lätt när man inte behövde vara rädd för att darra på handen!
Den senaste tiden har jag blivit helt insnöad (hahaha, så hiimla kul!) på att sticka. Började värma upp med att sno ihop några disktrasor, som olika bloggare inspirerat till. Och jag kan bara säga - några bättre diskelasor har jag aldrig haft! De tar bort allt! Dessutom är det bara att slänga dom i en gryta och koka en stund, sen är dom som nya igen. Kan inte vara bättre! Rekommenderas verkligen!
Gjorde mina i grått och svart - för att matcha köket. Är nog mer fåfäng än jag vill erkänna.
I veckan har det dimpt (heter det så?!?) ner två paket i brevlådan. Ja, ett egentligen - det andra var så stort att det fick hämtas i affären.
För några veckor sedan hade jag den enorma turen att vinna Växthusmadamens utlottning. En av vinsterna var en underbar krans i trådslöjd - OCH DEN VANN JAG! Den är så jättefin och jag blev så jätteglad! Nu ska den bara få en snygg omgivning också så blir det bra.
Som tur var hade jag hjälp att öppna paketen!
Det andra paketet fick jag också hjälp med - och det var tur, det innehöll nämnligen ett extra paket. Förr hade jag så lätt för att falla för alla de lockelser som olika bokklubbar fixade medlemmar med. Fast på äldre dar har jag blivit förståndigare och är inte så lättköpt längre. Ja, trädgårds- och inredningstidningsprenumerationer är ju en annan sak, eller hur?!?
Men denna gång gick det inte att motstå. Böckerna jag valde var en handbok i digital fotografering - vilket ju kan vara bra eftersom jag införskaffade en stoor kamera i somras och den är fortfarande inte inkörd. Eller rättare sagt, jag har fortfarande inte kört in mig riktigt på den. Så lite tips och idéer är nog inte helt fel.
Den andra boken var en biografi över Karin Larsson, hustru till Carl Larsson. Hon var föregångar för många av de inredningstankar som funnits under 1900-talet och även då i modern tid. Det ska bli spännande att läsa om hennes liv och gärning.
Men.... i den stora låddan låg det en liten lådda! Och i den!!!! Som lockelse fick man vid prenumeration två uppsättningar morgonporslin av Lena Linderholm. Och är det något jag gillar så är det Lena Linderholm! Hennes mustiga målningar och keramik är så helt underbara! Jag är helt såld på hennes alster sedan vi, för hundra år sedan, fick söka skydd undan ett skyfall vid en semesterresa till Strömstad, och ramlade rakt in på en utställning av många vackra Lena Linderholm-föremål. Så gissa om jag kunde motstå denna bokklubbs lockrop!
Nä, så klart gick inte det!
Kolla vad som låg i lilla låddan! VAAA!?!?!? Det är lavendel och sommar och blå himmel och njutning! Ser framför mig hur vi fyller kopparna med nybryggt kaffe, brer en smörgås och lägger på den lilla tallriken, och sätter oss ute i solen för en frukost i det gröna. AAHHH! Njutning på hög nivå, eller hur!?! Men ..... så tittar man ut och tänker - ja, det dröjer ett tag till. Så man tar sommarkoppen, häller upp en tår och njuter trots allt. Våren kommer när det är dags för det! Tills dess får vi njuta av vårlökarna inomhus. En stor bamsekram till er alla - njut av helgen och var rädda om varandra! Kram Ann

10 kommentarer:

 1. Vilken lycko dag du har haft.
  Grattis till den fina vinsten från växthusmadam.
  Minns när man fick gåvor när man värvade ny medlemmar fast en stådan fin servis har jag nog aldrig sett i de sammanhangen.
  Vilken härlig blå färg.
  Sticka är inget för mig fast jag avundas de som kan. Hade behövt lite sockar mm
  Ha det gott och njut av den servis
  Annika

  SvaraRadera
 2. Men oj vad du härjar ;) Snygga lasor! Är de i lin? Och porslinet var ljuvligt. Vilken lyckad dag! Kram.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Grattis till vinsten från växthusmadam.
  Vilket vackert porslin.
  Ha en skön söndag! Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Nämen- vilka fina paket du "ordnat"!;-) Nå...;-)
  Jag fick också min vinst i veckan. Blev lika glad!
  Och vet du- jag har också blivit stick-nojig!;-) Fast jag är ju inte lika snabb som du!;-) Stickar vidare på min handduk (det var vad jag inspirerades till härute i cyber-rymden).
  Får väl prova att sticka "lasor" sen?!;-)
  Lena Linderholm är en favorit här också! Har vunnit (!...;-)...) en tavla av henne som jag är så glad åt! Servisen av hennes design är jättefin!!! Grattis!

  SvaraRadera
 5. Ja det e tur att det finn sblommor o vårlökar,sj fick jag lite vårkänsla o köpte mej lite "vår" det var bra det så känns det inte lika frustrerat!haha..Visst e det härligt att kunna göra sina egna trasor!! Säger som du ,finns inga bättre !kram kram =)

  SvaraRadera
 6. Grattis till dina vinster!
  Jag blev lite konfunderad...STICKAR du disktrasor? Har jag aldrig hört talas om. Lingarn, eller...Det är ju miljövänligt och praktiskt att kunna tvätta dem.
  Här har det slutat snöa för tillfället, skönt.
  Härlig "vårig" keramik från Lena L.
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 7. En sån där fotobok börde jag skaffa!

  Vilket härligt porslin - vi har en butik i Kyrkbyn som säljer Lena Linderholm.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 8. Ja, lavendel och sommar och... det längtar jag också till nu. Vilken urbra premie.
  Låter som att du har många järn i elden. Ska bli kul att få se resultatet av målningen.
  Jo, trådslöjdskransen är jättesöt!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 9. OJ! Jag älskar också Lenas alster! Vilken färglädje, vilken livsnjutning! Har varit på hennes föredrag där maken Gösta underhöll med visor. Och så har jag säkert "alla" hemmes tyger också, tyggalen som jag är.

  SvaraRadera
 10. Åh, så vackra koppar - lavendel - bara ordet får mig att stöna efter vår och försommar. Har några härliga tavlor av Lena L. Naturligtvis med lavendel, oliver och citroner...

  SvaraRadera