lördag 16 januari 2010

Pyssel och loppisfynd

Halloj halloj!
Hur har ni det nu är alla helger är slut och vardagen går i sina vanliga spår igen. Första jobbeveckan är avklarad, det är skönt att man får ordning på mat- och sovtider igen. Fattar inte varför man alltid ska ändra och förskjuta alla tider bara för att man är ledig. Fast det är klart - det är ju ganska så skönt!!! Man känner sig liksom så LEDIG!
Under ledigheten blev det en hel del småpyssel här hemma. En arbetskamrat var här och vi pysslade en hel dag - jättekul var det! När jag pysslar tillsammans med någon flödar idéerna och det blir så mycket gjort. Under vårt pyssel gjorde jag två små tavlor att pryda sovrummet med. Jag använde en teknik att föra över bilder som var både smart och väldigt lätt - ska berätta mer om den när jag visar lite andra saker jag gjort på samma sätt.
Tycker de passar ganska bra här.
I en av våra stora ljusstakar hänger några glashängen jag fick av snälla Lydia innan jul. Det liknar istappar - men jag tror att de får hänga kvar. De är så snygga tycker jag. I ljusstaken hänger även några små änglar som dotera och jag knåpade ihop för några år sedan.
Änglar hänger det också i hallens stora ljusstake - de är också av glas. Är svag för glashängen just nu - prismor och annat hänger lite här och var i huset.
Loppisbesök blev det idag tillsammans med grannen Jillsan (som hälsar att hon mår bra och gjorde fina fynd idag). Finfina fynd gjorde jag - två tjusiga speglar att måla litta på, en stooor spånkorg som också ska målas och sedan tänkte jag att det kunde passa till alla fina band och snoddar man bara inte kan göra av med.
Några lakan och en riktigt tjusig bricka i trä. Och kolla in vilka handtag! Va!?! Gjorda i mässing och porslin. Tror även att den kommer att bli vitmålad och med den krusiga kanten kan det nog bli riktigt snyggt.
Efter besöket på loppisen var jag sugen på att ändra om lite så köpmansdisken fick ett nytt utseende. Den gamla typkasten som stått i källaren säkert 10 år blev städad och uppsatt i köket.
Glögg är något vi gillar hemma hos oss och en av favoriterna är Blossas romglögg - mmm, så god! Tillsammans med lite gotter får flaskan och muggarna stå framme ett tag till.
En skön och avkopplande lördag är snart till ända - känner att det varit en bra dag. En massa att göra i morgon har jag ju fixat idag - måla och fixa och dona och köpa mer färg och trälim och slipa lite på korgen och pyssla snygga etiketter till det andra pysslet jag pratade om och ... Ja ni ser, morgondagen är räddad! Och det är skitkul!!!
Hoppas ni också får en skön söndag!
Kramarimassor

17 kommentarer:

  1. Ojoj! Nu måste jag bara ta mig till en loppis med det snaraste! Dina fina saker - och så många fynd dessutom!!! Och har sett så mcyket fint hos andra bloggare också! Jag blir ju helt sjuker, ju!!!;-)
    Ja, det är verkligen kul att pyssla flera tillsammans! Blir väldigt nyfiken på den där "metoden" för att överföra bilder! Ser fram emot att höra mer om den!
    Du- jag tycker att det snart är dags för dig & Lydia att komma & dricka ur någon av de där kannorna!;-)
    Hör av mig!

    SvaraRadera
  2. Hej
    Vilka fina fynd du har gjort,underbart!!!
    Kram o ha en go dag.
    ninni

    SvaraRadera
  3. Du är ju bara så fyndig, i dubbel bemärkelse! ;o)
    Och fint fixar du ju det...man blir lätt matt av allt du hinner med. Blir oxå nyfiken på din metod, snabba dig med beskrivnigen!!!
    Själv klippte jag ut linne & spets till ett hjärta igår, mer orkade jag inte...det är som sagt inte min bästa årstid just nu...måtte det våras snart! :o)
    Vi åker nog till IKEA idag o handlar till A's rum, blir nog en sväng in om Panduro oxå! ;o)
    Ha en fin söndag,
    kram L

    SvaraRadera
  4. PS du anar inte vad jag fyndade sedan på förmedlingscentralen! ;o)
    En stor gammal resväska i läder med påklistrade lappar på sidan, såååå cool! :o)
    Blir bra till förvaring av tygstuvar mm tänkte jag.
    Kraaam

    SvaraRadera
  5. Oj vad många fina saker du fyndat,det e alltid kul o inspirerande när man gör det ,ha en bra pysseldag!!kram)(

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig hylla ni har på bordet. Jättefin. Och mysigt med pysseldag tillsammans med väninna. Kul med många fina bilder Ann. Dét är så roligt att titta på alla detaljer!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  7. Tack Ann för dina fina ord hos mig! Vilken härlig pysseldag du haft, längtar riktigt efter att gå på loppis nu. Men du, vad har hänt med Jillsans, har grannen gett upp bloggvärlden? Du får hälsa henne från mig och det vore kul om ni båda kan komma upp på trädgårdsmässan i maj. Återkommer när jag kollat datum. Ha en fortsatt bra helg!
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Jag gjorde ett försök med loppis idag, men de hade stängt!!! Istället fyndade jag lite krukor på en fin affär i närheten samt en härlig trädgårdsbok från Jeanne d'arc living, inte helt fel det heller!!!
    Ha en skön vecka,
    Växthusmadam

    SvaraRadera
  9. Stor kram till dig också.
    Ser ut som bra fynd. Jag har inte gjort ett ända fynd iår...
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  10. Oh, vilken fantastisk energi du har! Och många inspirerande idéer. Det där med glasprismor känns lite feng shui - på rätt ställe sätter de igång energier (enligt läran iaf). Hm, behöver nog hänga upp några prismor...

    SvaraRadera
  11. Hej Ann!

    Oj vad härliga kreativa saker!!!

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  12. Åh så mycket fint! Ha en trevlig kväll Kramar Susanne

    SvaraRadera
  13. Halloj Ann! Du har något att hämta hos mig om du vill ta dig an det.

    Ha en kanondag!
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  14. Och jag önskar dig en fortsatt skön lördag!

    kram Lisa

    SvaraRadera
  15. Aha, vårkorg...jag trodde du gjort vårkort och att det kanske var en variant till påkkorten... Ja, jag håller med om att det räcker med snö och kyla nu, vill också ha sol och vår nu!!! Det kliar i mina pysselfingrar efter att börja binda vårkransar...
    Vi får hopppas att det vänder snart, må så gott!
    Kram jenny

    SvaraRadera
  16. Ann! Du har vunnit ett litet pris i min tävling, gå in och kolla på bloggen! Skicka adress så kommer ett litet paket!
    Kram från Växthusmadam

    SvaraRadera
  17. Vilka fynd.Jag har inte varit så mycket på loppis, men jag skall nog börja gå på lite sånt till sommaren.
    Varma hälsningar
    Helen

    SvaraRadera