söndag 22 november 2009

Härlig julpysselförberedelsehelg!

Hej på er! Mörkret kryper allt längre in om kvällarna (och morgnarna) och då är det ju så mysigt med alla tända ljus som lyser och värmer upp. På mitt jobb har vi anmält oss till IKEA´s stora Värmeljusjakt vilket innebär att man ska samla in tomma värmeljuskoppar utan stearinrester och vekhållare. Och jag kan lova - jag bidrar veeerkligen till insamlingen!!!
Tycker det är ett jättebra sätt att samla in aluminium, dessutom tycker barnen det är jättekul att lämna in sina bidrag och sedan stampa på dem så att de tar mindre plats.
Förra helgen snurrade jag runt på Tradera och letade behöver ha-grejor. Och gissa om jag hittade mycket! Massor av spetsar och fina band, fina kläder till lilla loppan och en emaljerad tratt att ha till snöre i växthuset - en sån har jag letat efter länge! Så nu droppar det in små "vinster" nästan varje dag. Fast vinster! En till mig närstående person säger att man inte vinner på Tradera - det är bara ett annat sätt att handla. JAG tycker det är vinst när man får det man vill ha till en bra peng!
Den senaste tiden har jag fått hjärta på hjärnan! Det verkar som om allt jag pysslar med blir i hjärtform. Har sytt en himla massa hjärtan i linne och spets som sedan fyllts med vadd och torkad lavendel. Tycker det är så kul att tillverka och pyssla med gammalt som ligger i skåp och lådor. Ska jag vara helt ärlig --- så har jag nog en hel del sådant! Och då är det ju kul att det äntligen kommer till användning! En del av dofthjärtanen ska bli vinster i tombolan under årets julmarknad. Hoppas någon blir glad för dem! När jag ändå hade värmt upp symaskinen totade jag ihop en julstrumpa till lillstumpan. Med ett hjärta på så klart!
På jobbet förbereds för en hel del renoveringar och inför dessa har vi fått ta undan det som vi vill spara. Och gissa om jag ville spara! Hittade gamla lampkupor i glas STOOORA säkert 30-40 cm i diameter. "Vad ska du med dem till? Ha dem i trädgården, eller?!?" Fick jag höra!
Ja, hm, vänta och se - jag tror det kan bli ett riktigt läckert inslag i grannskapets julutstyrsel. För att få plats med det nya fick den gamla dekorationen flyttas lite - och det blev nästan snyggare än innan!

Resultatet visar jag sen - om det blir som jag tänkt mig!

Några av hjärtdekorationerna hängdes upp i ormhasseln och med tända ljus blev det trollskt juligt.
Önskar er en fortsatt skön söndagskväll och en härligt upplevelsefull veckan.
Kramellikram
Ann

8 kommentarer:

 1. Så jättefina hjärtan, hur hinner du?
  Bettan

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara hjärtan.vad läckra. Ha en skön söndagkramiz Rita.

  SvaraRadera
 3. Sååååååå fiiiiiina hjärtan, jag blir stum av beundran! :o)
  Nu är det lite nya spetsar på G, antagligen på måndag...
  Ha det så gott,
  kramis L

  SvaraRadera
 4. Men vilka fina grejor du har gjort! Underbart och det är klart att det blir hjärtan. Hjärtan är härligt.
  Jaså du, du vinner på Tradera du;)
  Och jag läste emaljerad hatt och jädrar vad jag fick fundera...

  kramis Lisa

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara hjärtan du tillverkat, Ann!!!
  Hm... Tradera... Jag lyckas aldrig "vinna" där! Suck... Har gett upp! Men du kanske kan lära mig hur man ska lyckas?!;-)
  Och du- dom kuporna och dess användning är man förstås sugen på att få se hur den kommer att ta sig ut!;-)
  Fint arr du gjort redan!
  Jag slänger mina använda värmeljus i metallinsamlingen. Men kanske bättre att ta dem till separat insamling för alliminumets skull? Låter som ett gott initiativ!

  SvaraRadera
 6. Det är inte dumt att fynda på jobbet! Jag har några av mina favoritpelargonkrukor från jobbets vind!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Jag vill bara titta in och önska dig en jättemysig helg!

  kram Lisa

  SvaraRadera