lördag 10 oktober 2009

Hej alla glada!
Idag har det varit ett ljuvligt väder här nere i söder. Solen har värmt så pass att det gick att hänga ut tvätten på tork - jag bara älskar att ta in den när den har hängt ute i höstluften och torkat. Det blir så härligt doft i hela huset.
De senaste dagarna har vi haft en ganska makaber utsikt från köksfönstret. En korsspindel modell större har valt att spinna sitt nät precis i blickfånget och i går hade den fått napp. Ett stort flugfä (bi, geting, blomfluga???) hade fastnat och skrovmålet hade precis börjat när jag fick fram kameran. Läckert hur solen reflekteras i spindelnätet.
Idag blev det loppisbesök med grannen. Fyndade lite måste ha-grejor att använda till olika saker. Ett fint silverfärgat fat på fot dekorerade med druvklasar, det är inte så stort men lagom till en av glaskuporna som väntar på att användas. Det kan nog bli fint i "nya" sovrummet - mitt lilla projekt jag startade upp sista veckan på semestern och som fortfarande inte är riktigt klart. Visar bilder när de sista sakerna är på plats - har ett fönster som ska fixas till efter inspiration från alla härliga bloggar.Hittade en tegelsten till bok, en bit vit virkad spets - något som alltid är bra att ha, ett lakan med en för mig ovanlig spets och ett gäng virknålar.
Boken var tryckt 1895 och texten var otroligt vacker. Pärmarna är gjorda av 1 cm tjockt trä och lackade, hela boken är 10 cm tjock. Vackra spännen som förmodligen har fästs med läderremmar, som dock var borta. Tänkte använda sidorna att dekorera med men när jag såg tryckåret kände jag att jag inte nändes riva i boken. På hemvägen fick jag fint sällskap av vår lilla loppa. Hon och jag njöt av solskenet och fyllde barnvagnens fack med vackra blanka kastanjer. Dessa ska vi lägga som dekoration både inne och ute när hon kommer till oss i morgon igen. Håller tummarna för att det blir härligt höstväder i morgon - har stora planer för trädgårdsarbete då!!! ;o)
Förresten, det där med att inte vilja riva ut sidor i den gamla vackra boken - det fixade barnbarnet! Hon rev resolut ut 2 blad när vi kom hem och hon skulle titta på mormors fynd! Så var det med det!!!
Ha det gott, alla goa vänner där ute i etern, jag hoppas ni får en skön och avkopplande söndag.
Kram

12 kommentarer:

 1. Det var verkligen en vacker bok! .

  Förstår precis vad du menar med att inte vilja riva, tänker själv så ofta likadant. Om sanningen ska fram... så kommer jag ju aldrig att läsa de gamla böckerna jag har så vad gör det egentligen om en sida eller två saknas. :)

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Fin fångst! Ja, då menar jag både spindelns och din! ;o)
  Hahaha, det var räligt...skylla på lilla loppan, trodde jag inte om dig! Nä, skojar...hoppas ni får en förträfflig dag i trädgården, vädret ser lite tveksamt ut nu på morgonen, men det klarnar nog upp.
  Ni får ha den bästa av söndagar,
  kram Lydia

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Det var resolut gjort av din lilla loppa det. Nu kan du nog använda den där boken som du tänkt från början.;)
  Det där med spindeln är som att titta på en film som man redan från början vet inte kommer att sluta lyckligt. Ja, förutom för spindeln då förstås.

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 4. Spännande med den gamla boken du fyndat på loppis! Förstår att du inte ville riva ut blad, det är allt lite synd...
  Clematisen i ditt förra inlägg är nog en "Korean Beauty". Sådde en sådan för ett par år sedan (frö från Mr Fothergills)och den har tagit sig jättebra, svingar sig högst upp i blomsterportalen. Blommorna är så små och näpna och de är jättesnygga som vissnade också.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 5. Läckert följa naturliv på så där nära håll!;-)
  Fina loppisfynd. Boken särskilt... tycker ju jag!;-) Och jag förstår dig så väl när det gäller rivning! Man har viss vördnad för gamla böcker. Förutom att de är vackra. De har "levat" länge. De trycktes en gång i ganska små upplagor. Och de betydde så mycket för dem som en gång ägde dem. Så även om man inte kanske ämnar att någonsin läsa dem så känns det tufft att riva dem i bitar för dekoration.... Men en & annan sida som barnbarnet "råkar" få loss kan väl... ja... hm...?;-)

  SvaraRadera
 6. Precis så tänkte jag när jag fyndade en fin bok på loppis. Riva, inte riva? Nu har jag rivit...
  Ha en skön helg
  Kram/Åsa

  SvaraRadera
 7. Vill bara kika in och önska dig en dejlig tisdag!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Super fynd! Trodde jag hade kommenterat här??Hoppas att allt är bra.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Får lite rysningar av dina första bilder :)
  Härliga fynd du har gjort och boken var ju verkligen jättefint.
  Det är precis såna blad som är så snygga att pyssla med, men jag förstår precis din tvekan.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 10. Så många fina bilder.
  Hanna

  SvaraRadera